Newsroom

Newsroom

Στα μπλόκα οι αγρότες – Κατελήφθη ο κόμβος Ε65 στην Καρδίτσα – Επίθεση από την ΕΛΑΣ καταγγέλλει το ΚΚΕ (video)

Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις των αγροτών και ποια τα αιτήματά τους

Με πορεία ανέβηκαν στον κόμβο του Ε65 στην Καρδίτσα οι αγρότες και κτηνοτρόφοι. Σε γενική συνέλευση πάνω στον Ε65 ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ), ευχαρίστησε για τη μαζική συμμετοχή αγροτών από Καρδίτσα και Τρίκαλα με τα τρακτέρ, αλλά και τους αγρότες από Λάρισα και Μαγνησία, καθώς και τις αντιπροσωπείες των εργατικών σωματείων και των φορέων που βρέθηκαν στο πλευρό τους στην σημερινή κινητοποίηση. Στην συνέχεια κατήγγειλε για ακόμα μια φορά την κυβέρνηση που εδώ και μια εβδομάδα, που έχουν βγει τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, αρνείται να απαντήσει στα δίκαια αιτήματά τους, εκτοξεύοντας συκοφαντίες αλλά και επιστρατεύοντας τον αυταρχισμό, όπως φάνηκε και στη σημερινή κινητοποίηση. Παρουσίασε επίσης συνοπτικά το πλαίσιο των δίκαιων αιτημάτων των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων και τόνισε ότι ο αγώνας τους πρέπει να κλιμακωθεί με στήσιμο μπλόκων και πολύμορφη δράση σε όλη την χώρα.

Τέλος αποφασίστηκε να συγκροτηθεί Συντονιστική Επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων αγροτών από κάθε χωριό και ανακοινώθηκε ότι το μπλόκο θα στηθεί κάτω από τον Ε65 στην παλιά Εθνική Οδό Καρδίτσας – Αθήνας και στον δρόμο Λάρισας – Καρδίτσας. Παράλληλα κάθε μέρα θα γίνονται αποκλεισμοί του Ε65, ενώ σε νέες γενικές συνελεύσεις θα καθοριστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα.

Αστυνομοκρατία κατά των κινητοποιήσεων

Σύμφωνα με τον 902.gr, οι αγρότες δέχθηκαν επίθεση με χημικά από τις αστυνομικές δυνάμεις.  Ωστόσο με μαζικότητα και αποφασιστικότητα απάντησαν σπάζοντας στην πράξη την αστυνομοκρατία. Νωρίτερα από τα γκλομπς της Αστυνομίας δεν ξέφυγε ούτε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, που βρέθηκε στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών.

Τηλεφωνική παρέμβαση για την καταστολή και την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου.

Ακόμα:

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης οργανώνει συγκέντρωση με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, στις 11 π.μ. στον σταθμό του ΟΣΕ.
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αρτας καλεί σε κινητοποίηση, στις 11 π.μ., στο γραφείο υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Αννης διοργανώνει μηχανοκίνητη πορεία με τα τρακτέρ τους, στις 10.30 π.μ., στη διασταύρωση στο Μετόχι με κατάληξη το Μαντούδι αλλά και συσκέψεις στα χωριά για την ενημέρωση των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων και την οργάνωση του αγώνα, ώστε να απαιτηθούν μέτρα προστασίας τους αλλά και επιβίωσής τους.
Οι αγρότες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο Καστρί Μακρακώμης καλούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και κλείσιμο του δρόμου στις 2.30 μ.μ.
Τα αιτήματα
Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τα χαμένα εισοδήματά τους και ζητούν:

1) Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα

2)Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής

3)Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους

4)Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ

Οι κινητοποιήσεις Τρίτη – Τετάρτη
Την Τρίτη

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας καλεί σε μοτοπορεία στις 11 π.μ., από το αεροδρόμιο στο νοσοκομείο.
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου και αγροτικοί σύλλογοι καλούν σε συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας στις 11 π.μ.
Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας, καλεί σε στήσιμο μπλόκου στον κόμβο Φιλώτα, στις 11 π.μ.
Την Τετάρτη

Οι αγρότες του Καινούργιου της Αιτωλοακαρνανίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας και του Αγροτικού τους Συλλόγου, προχωρούν σε νέα κινητοποίηση στις 11 π.μ., με συγκέντρωση με τρακτέρ και μηχανήματα στην επαρχιακή οδό Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας στο ύψος της διασταύρωσης Πελοπίου.
Οι αγρότες των Φαρσάλων θα βγάλουν τα τρακτέρ τους στην είσοδο της πόλης.
H Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας και οι Σύλλογοι Πελοπίου και Περιχώρων, Χελιδονίου και Καυκονίας διοργανώνουν νέα κινητοποίηση στις 11 π.μ., με συγκέντρωση με τρακτέρ και μηχανήματα στην επαρχιακή οδό Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας στο ύψος της διασταύρωσης Πελοπίου.

Συναγερμός στην Καρδίτσα: Άντρας ανέβηκε στην ταράτσα του Δικαστικού Μεγάρου και απειλεί να αυτοκτονήσει

Συναγερμός στην Καρδίτσα: Άντρας ανέβηκε στην ταράτσα του Δικαστικού Μεγάρου και απειλεί να αυτοκτονήσει

Στο σημείο έχει σπεύσει η ΕΛ.ΑΣ, όπου έχει αποκλείσει περιμετρικά το σημείο και έχει κληθεί…