Newsroom

Newsroom

Στα 13,5 δισ. "ανέβηκε" ο λογαριασμός των νέων μέτρων

Πράσινο φώς πήρε ο υπουργός οικονομικών από τον Αντώνη Σαμαρά για πρόσθετες περικοπές δαπανών ώστε να καλυφθούν οι απώλειες στα…

Πράσινο φώς πήρε ο υπουργός οικονομικών από τον Αντώνη Σαμαρά για πρόσθετες περικοπές δαπανών ώστε να καλυφθούν οι απώλειες στα έσοδα από τις μειώσεις συντάξεων και μισθών.
Η συγκεκριμένη απόφαση η οποία «φουσκώνει» τον λογαριασμό στα 13,5 δις ευρώ από τα 11,5 έγινε γνωστή το βράδυ της Δευτέρας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη οποία ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το σχέδιο μείωσης των δαπανών και το συνολικό πακέτο μέτρων που πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του οικονομικού επιτελείου, για να προκύψει καθαρή εξοικονόμηση 11,5 δισ. ευρώ, το πακέτο θα πρέπει να περιέχει επιπλέον μέτρα της τάξης των 2 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Έθνους.
Το πακέτο, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, που επικαλούνται τα «Νέα» της Τρίτης, θα βρίσκεται στις αποσκευές του κ. Σαμαρά κατά την επίσκεψή του σε Βερολίνο και Παρίσι, στο τέλος της εβδομάδας, ενώ θα παρουσιαστεί και στον επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα την Τετάρτη.
Στόχος του κ. Σαμαρά είναι η λίστα να βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων με την Α.Μέρκελ, ως «κλειδωμένη» υπόθεση και όχι ως μια εξαγγελία προθέσεων.


Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Screenshot 2024 05 04 211220

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Ο ηθοποιός, Θανάσης Ευθυμιάδης, αποχαιρέτησε την Άννα Παναγιωτοπούλου δημοσιεύοντας μια φωτογραφία τους από τα γυρίσματα…

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Screenshot 2024 05 04 184604

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή…