Στ. Κούλογλου: Η δίωξη δημοσιογράφων, μετά τη λίστα Πέτσα, έχει πλήξει την εικόνα της χώρας

«Η κυβέρνηση προσφέρει κακή υπηρεσία στη χώρα με τον χειρισμό του σκανδάλου Novartis», τόνισε σε συνεντεύξεις του στο «Ράδιο Ένα Μαγνησίας», στο «Ράδιο North» και «στο Κόκκινο» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, για τις διώξεις Τουλουπάκη και Βαξεβάνη-Παπαδάκου, που ερεύνησαν την υπόθεση.

FJNqRf4WYAI 8

«Η  δίωξη δημοσιογράφων, μετά τη λίστα Πέτσα, έχει πλήξει την εικόνα της χώρας. Ήδη κατρακυλάμε στους διεθνείς δείκτες της ελευθεροτυπίας. Η έλλειψη σεβασμού στο κράτος δικαίου μας κατατάσσει στο ίδιο επίπεδο με την Πολωνία και την Ουγγαρία, που δέχονται αυστηρή κριτική και πρόστιμα. Η δίωξη της εισαγγελέως, που ερεύνησε την υπόθεση δίνει ένα σήμα: Ότι μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε στην Ελλάδα αρκεί να έχουμε πολιτική κάλυψη», ανέφερε ο Στέλιος Κούλογλου.

 

 «Οι διώξεις αυτές γίνονται για να εξευμενιστεί ο κ. Σαμαράς. Όμως τα εσωκομματικά προβλήματα της ΝΔ δεν ενδιαφέρουν την ΕΕ», σχολίασε ο Στ. Κούλογλου.

Ο Στ. Κούλογλου τόνισε πως «η Novartis πλήρωσε ένα τεράστιο πρόστιμο στις ΗΠΑ για πρακτικές διαφθοράς στην Ελλάδα, αφότου παραδέχθηκε ότι δωροδοκούσε κυβερνητικό αξιωματούχο για να επηρεάσει τις τιμές των φαρμάκων προς όφελος της. Αυτές οι νέες προνομιακές τιμές επηρέασαν τις τιμές μετά διεθνώς. Εδώ στην Ελλάδα, που έγιναν όλα αυτά, η κυβέρνηση λέει ότι ήταν μια σκευωρία. Εγώ αντιπροτείνω σκευωροί και αντισκευωροί να συμφωνήσουμε να ζητήσουμε αποζημίωση από την εταιρεία. Πως θα γίνει όμως αυτό όταν η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει το σκάνδαλο;»

Σχολιάζοντας τη δολοφονία του 19χρονου στην Θεσσαλονίκη, ο ευρωβουλευτής παρατήρησε πως η υπόθεση δείχνει ότι «τα φαινόμενα μη έγκαιρης απόδοσης δικαιοσύνης αποθρασύνει τα εγκληματικά στοιχεία. Την ίδια στιγμή, μια κοπέλα στη Θεσσαλονίκη προσπαθεί να βρει το δίκιο της και όλοι της λένε “που πας να τα βάλεις με τους billionaires;”. Όταν μια κοπέλα καταγγέλlει βιασμό δε περιμένεις να της κάνεις εξετάσεις αφού εξαφανιστούν τα αποδεικτικά στοιχεία. Αν ήταν ενός πλουσίου ή επιφανούς η κόρη θα περίμεναν; Η δικαιοσύνη πρέπει να κοιτάει και τους φτωχούς ανθρώπους».

Τέλος, για το κύμα της ακρίβειας, ο Στέλιος Κούλογλου υπογράμμισε πως «τα μέτρα της κυβέρνησης δεν αρκούν. Είναι οριζόντια ενώ δεν έχουν όλοι το ίδιο πρόβλημα με την πληρωμή των λογαριασμών. Θα έπρεπε τα ασθενέστερα στρώματα και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να στηριχτούν σημαντικά.

Που θα βρεθούν τα χρήματα; Αγοράσαμε τρεις φρεγάτες και μάλιστα με εμπροσθοβαρείς συμφωνίες, χωρίς να πραγματοποιηθούν οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα διαδικασίες. Ας αλλάξουμε τις συμφωνίες – οι συνθήκες είναι έκτακτες- και ας αγοράσουμε δυο φρεγάτες. Τα χρήματα για την τρίτη να τα δίναμε στην κοινωνία. Οχυρωμένη κοινωνία είναι αυτή που οι πολίτες της είναι ικανοποιημένοι, όχι οργισμένοι και φτωχοί. Ο κόσμος θα υπερασπιστεί την χώρα, όχι ο κ. Μακρόν. Αντιθέτως, τώρα ακούμε από τον αρμόδιο υπουργό ότι θα αγοράσουμε και αμερικανικά αεροπλάνα μετά τα Ραφάλ. Που θα πάει όλο αυτό;».

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη στο Ράδιο Ένα: https://soundcloud.com/stelios-kouloglou/radio-na-1025-10022022
Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη στην Ράδιο North: https://soundcloud.com/stelios-kouloglou/radionorth_10022022
Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη στo Κόκκινο: https://soundcloud.com/stelios-kouloglou/1055-10022022a

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…