Σσσσσς, η δημοσιογραφία κοιμάται

Το τραγικό τροχαίο στη Βουλή, την ιταμή συμπεριφορά του τροχονόμου απέναντι σε μάρτυρα αποκάλυψε ένας πολίτης με κινητό

mitsotakis podila

Εχουμε και λέμε:

Την καζάντια του ανέμελου και της συζύγου του στην Πάρνηθα την αποκάλυψε το κινητό ενός απλού πολίτη. Για να το πάρει χαμπάρι η συστημική δημοσιογραφία, έπρεπε να ηχήσουν μπαταριές όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς.

Το γλέντι με τις τσαμπούνες στην Ικαρία το αποκάλυψε μια κυρία που μένει απέναντι από το «σπίτι της χαράς» του Στεφανάδη. Και έπαιξε όπως έπαιξε, ξεπερνώντας απαγορευτικά και SOS, όταν η επίσημη δημοσιογραφία δεν μπορούσε πια να το κρύψει.

Τη σκοτεινή υπόθεση Λιγνάδη τη μάθαμε από καταγγελίες θυμάτων και κάποια τολμηρά μέσα. Οι περισσότεροι λειτουργοί τής ενημέρωσης έγλειφαν το χάπι για τον γνωστό σκηνοθέτη που παρέμενε άγνωστος. Ενώ κάποιοι δεν είχαν πρόβλημα να μας ενημερώσουν ότι ο γνωστός σκηνοθέτης διασύρεται εκ του μηδενός.

Το τραγικό τροχαίο στη Βουλή, την ιταμή συμπεριφορά του τροχονόμου απέναντι σε μάρτυρα αποκάλυψε ένας πολίτης με κινητό. Για να το πάρει εκούσα άκουσα η δημοσιογραφία των μεγάλων ΜΜΕ και να δούμε όλοι τις διαστάσεις μιας ιστορίας που από «συνηθισμένο» δυστύχημα εξελίχθηκε σε ό,τι εξελίχθηκε.

Την αλήθεια για τη Νέα Σμύρνη με το αστυνομικό μπούλινγκ σε οικογένειες και τον δημόσιο βασανισμό φοιτητή από αστυνομικό την αποκάλυψε ένα αδιάκριτο κινητό στα χέρια ενός ανήσυχου πολίτη. Η συστημική δημοσιογραφία βοσκούσε για το ίδιο θέμα στα χλοερά λιβάδια της κυβερνητικής μπαλαφάρας ότι τριάντα αναρχικοί επιτέθηκαν στον αστυνομικό.

Η δημοσιογραφία, δηλαδή, τα έχει παραδώσει τα όπλα της. Αντί να προστατεύει τον πολίτη και την αλήθεια, προστατεύει την εξουσία και τους μιντιάρχες. Και ευτυχώς υπάρχουν ορισμένα μέσα, μετρημένα στο δάχτυλα του ενός χεριού, και κάποιοι ρέμπελοι δημοσιογράφοι που ακόμα πιστεύουν ότι πρέπει να αποκαλύπτουν και όχι να συγκαλύπτουν.

Ευτυχώς επίσης υπάρχει το άγιο Διαδίκτυο. Ναι, ναι, το ξέρουμε ότι δεν είναι μόνο άγιο και είναι και διαβολικό. Αλλά είναι το μέσο που δίνει τη δυνατότητα στην εικόνα, στο βίντεο, στην αλήθεια να διαδοθούν ξεπερνώντας το μαύρο μπλοκ των συστημικών μέσων και της δημοσιογραφίας τους.

Εντέλει: Σσσσσς, η δημοσιογραφία κοιμάται. Ευτυχώς που αγρυπνεί ο ευαίσθητος πολίτης. Αισθάνονται καλά τα δημοσιογραφικά επιτελεία, η ΕΣΗΕΑ, οι οργανώσεις δημοσιογράφων, οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι; Αν ναι, ύπνον ελαφρύ…

Πηγή: Αυγή 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…