Σσσσσς, η Δικαιοσύνη κοιμάται!

Περίεργα πράγματα καταγγέλλονται για επιχειρηματικά της οικογένειας και της αυλής

mitsotakis mareva

Η πρώτη κυρία της κανονικότητάς μας, κατά κόσμον Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, έχει αποκαλυφθεί κατά καιρούς ως κάτοχος οφσόρ. Το όνομά της φιγουράρει στα Paradise Papers, σύμφωνα με τα οποία τα νησιά Κέιμαν φιλοξενούν κάποιες από τις δραστηριότητές της ως «επιτυχημένη επιχειρηματία». 

Η συνέχεια γνωστή: Δημιουργείται κάποιος θόρυβος από ανεπιθύμητα και κατά την κυβέρνηση περιθωριακά μέσα ενημέρωσης, βοά το Διαδίκτυο, το σούσουρο γενικεύεται, αλλά κάποια αυστηρή ανακοίνωση του προστατευτικού Μητσοτάκη κλείνει το θέμα. Και η ελληνική Δικαιοσύνη; Σσσσσς, η Δικαιοσύνη κοιμάται!

Το πόθεν έσχες του Μητσοτάκη βάλλεται ως διάτρητο, αφού δεν εμφανίζει μια εταιρεία της συζύγου. Με ποια κόλπα αντάξια του Σόρος γίνεται αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι, αν όντως συμβαίνει, οφείλει η Δικαιοσύνη να το διερευνήσει, επειδή έχουμε να κάνουμε με ποινικό αδίκημα του κυρίου της κυρίας.

Ξανά τα ίδια όμως. Φωνάζουν κάποιες εφημερίδες της αντιπολίτευσης, σιωπά αιδημόνως το οδοντικό σύστημα της επίσημης ενημέρωσης, απειλεί τους δράστες με αγωγές η Μαρέβα, αλλά ο εισαγγελέας, ο αρμόδιος να το ψάξει, δεν κουνάει ούτε το θεσμικό του δαχτυλάκι. Σσσσσς, η Δικαιοσύνη κοιμάται!

Περίεργα πράγματα καταγγέλλονται για επιχειρηματικά της οικογένειας και της αυλής. Το σπίτι του Βολταίρου αγοράζεται από εταιρεία που ιδρύθηκε μερικές μέρες πριν, με κεφάλαιο που δεν αρκεί για να αγοράσει ούτε υπόγειο στον Κολωνό, εκατομμύρια τρέχουν από οφσόρ προς οικογενειακές επιχειρήσεις, δάνεια ρυθμίζονται μέχρις εξοντώσεως, απευθείας αναθέσεις διατρέχουν τον ορίζοντα της αριστείας, αμορτισέρ αναλαμβάνουν την προστασία της υγείας μας και ζαρζαβατικά την προστασία της ζωής μας. Κατάσταση σκόιλ ελικίκου

Και πάλι τα ίδια. Φωνάζουν οι συνήθεις ύποπτοι, γίνεται χαμός στο Διαδίκτυο, σφυρίζει τη συμφωνία της σιωπής η συστημική ενημέρωση. Και: Σσσσσς, η Δικαιοσύνη κοιμάται!

Η αντιπολίτευση ζητάει Εξεταστική, μετά από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, για εταιρείες δημοσκοπήσεων: Με το ένα χέρι βγάζουν τον Μητσοτάκη σούπερ και αμόλυβδο, με το άλλο εισπράττουν για να διαπράττουν κοινωφελή έργα. Με λιγότερα έχασε τον θρόνο ο φίλος Κουρτς, αν προσθέσουμε και τη φάμπρικα με τις μεγάλες λίστες που διοχετεύουν εκατομμύρια σε ΜΜΕ με κριτήρια Πέτσα – Μητσοτάκη. Και τις μικρές λίστες,  Άδωνι και Σία, που χρηματίζουν θεσμικώς (!) κουμπάρους και κολλητούς. Μητσοτακιστές, αδωνιστές, μακεδονομάχους και σεναριογράφους τρόμου για τα εμβόλια.

Ξανά τα ίδια, κατάντησε βαρετό. Ο ξεβράκωτος φωνάζει, ο βαρόνος καγχάζει, το Διαδίκτυο πλαντάζει. Και: Σσσσσς, η Δικαιοσύνη κοιμάται!

Ηθικοπλαστικό συμπέρασμα. Δεν θα γίνουμε Αυστρία. Εδώ ισχύει κανόνας Μητσοτάκη: Σσσσσς!  Άσ’ τους τρελούς στην τρέλα τους, και τη Δικαιοσύνη στον ύπνο της*…

* Ξυπνούν μόνο αν πρόκειται για κάναν κουζουλό που τα βάζει με το τραπεζικό μας τοτέμ.

Πηγή: Aυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κιβωτός του Κόσμου: Την παραπομπή σε δίκη του πατέρα Αντώνιου για σεξουαλικές πράξεις σε ανηλίκους ζητά ο εισαγγελέας

Κιβωτός του Κόσμου

Κιβωτός του Κόσμου: Την παραπομπή σε δίκη του πατέρα Αντώνιου για σεξουαλικές πράξεις σε ανηλίκους ζητά ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας είχε προτείνει και πριν από μερικούς μήνες την παραπομπή του πατέρα Αντώνιου σε…