Σπύρος Γραμμένος: O «Κουκουλοφόρος» καταχωρήθηκε πλέον στα πρακτικά της Βουλής (video)

Ο Σπύρος Γραμμένος μίλησε στο κανάλι «Κόντρα» το βράδυ της Παρασκευής με αφορμή το τραγούδι «Μαμά μπαμπά, είμαι κουκουλοφόρος» και την ερώτηση στη Βουλή (!) που κατέθεσαν Πλεύρης και Μαρκόπουλος.

NewsRoom 19/04/2021 | 16:36

«Δεν είμαι κακό παιδί, το καλύτερο παιδί είμαι, έτσι λένε όλοι. Η μάνα μου πρώτα απ' όλα», είπε αρχικά ο Σπύρος Γραμμένος. 

«Εγώ χαίρομαι γιατί αυτό το τραγούδι δεν το είχα καταχωρήσει, οπότε καταχωρήθηκε και δεν μπορούν πλέον να μου το κλέψουν. Είναι καταχωρημένο στα πρακτικά της Βουλής», σχολίασε με χιούμορ ο καλλιτέχνης και πρόσθεσε: 

«Ζούμε στο 2021. Στη μυθολογία το κράτος και η βία ήταν αδέρφια. Συζητάμε μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια για το ποιος χρησιμοποιεί βία; Φτάσαμε να συζητάμε για λογοκρισία στην τέχνη το 2021, για το τι θα κάνει μία γυναίκα με το σώμα της το 2021, να μιλάμε για το οκτάωρο το 2021. Ολα αυτά είναι προβληματικά». 

Ο Σπύρος Γραμμένος αποκάλυψε ότι κυκλοφόρησε μόλις και ο καινούργιος του δίσκος με τίτλο «Δισκό σας» ο οποίος ολοκληρώθηκε με καμπάνια  Crowfunding και πλέον βρίσκεται σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν», είπε ο καλλιτέχνης. 

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου κ. Γιάμαλη για την ατομική και την κυβερνητική ευθύνη, αλλά και για τα αιτήματα των καλλιτεχνών σχολίασε: 

«Είμαστε άνεργοι εδώ και έναν χρόνο. Στις 13 Μαρτίου έκανα το τελευταίο μου live και εγώ ήμουν τυχερός γιατί έπαιξα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο σε ένα μικρό μαγαζί, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δούλεψε ο κλάδος μας. Είμαστε υπέρ των μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης της πανδημίας και την προστασία της υγείας, ωστόσο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Σκεφτείτε ότι αντί για 13 εργαζόμενους που έπαιζαν σε κάθε λάιβ μου, πλέον βρέθηκα με δύο. Εγώ προσπάθησα κάθε βδομάδα να παίζω με έναν διαφορετικό μουσικό από την μπάντα μου για να έχουν όλοι μεροκάματο». 

Επιστρέφοντας στο τραγούδι που έφτασε μέχρι τη Βουλή είπε: «Είναι ένα σατιρικό τραγούδι. Εγώ πληρώνω την ΕΡΤ, όπως και όλος ο κόσμος. Τι να κάνουμε, να φτάσουμε σε δημοψήφισμα για ένα τραγούδι; Η τέχνη είναι ελεύθερη και ο καθένας μπορεί να τη μεταφράσει ανάλογα με τις ανάγκες του. Αν δηλαδή πέρναγε αυτό που συζητάγαμε περί λογοκρισίας της τέχνης πριν από δύο μήνες, θα έπρεπε να μπουν φυλακή πολλοί καλλιτέχνες. Να μιλήσουμε για τον Εθνικό Ύμνο, για το «Θέλω να Πιω όλο το Βόσπορο», για τα «Παιδιά κάτω στον Κάμπο»;»;

Για τη στάση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη σχολίασε: «Δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες αντιδράσεις. Μπορεί να βγει και η κ. Μενδώνη να με στηρίξει. Προς το παρόν με στήριξαν πολλοί συνάδελφοι καλλιτέχνες, αλλά και ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος».