Σπρώχνουν στο "Ωνάσειο" τα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια

Καταγγελία του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων των παιδιών που περιμένουν να χειρουργηθούν στο Παίδων «Η Αγία Σοφία» Την επιδίωξη να…

paidon agia sofia

Καταγγελία του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων των παιδιών που περιμένουν να χειρουργηθούν στο Παίδων «Η Αγία Σοφία»
Την επιδίωξη να «θέσουν στο άρμα του Ωνασείου» το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» «και στη συνέχεια να το κλείσουν οριστικά», καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με συγγενή καρδιοπάθεια «Η Αγία Σοφία».
Οπως σημειώνει ο Σύλλογος, «στις 17 Ιανουαρίου 2014, αντιπροσωπεία από το “Αγία Σοφία”», αποτελούμενη από τον διοικητή του νοσοκομείου και διευθυντές του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου, «βρέθηκαν στο “Ωνάσειο”,όπου με τις ευλογίες του παρευρισκομένου Διοικητή της 1ης ΥΠΕ, κ. Κοντοζαμάνη,παρέδωσαν τη λίστα των παιδιών προς χειρουργείο του “Αγία Σοφία”! Οι γονείς, έκπληκτοι, αφού κανείς δεν τους είχε ενημερώσει για τη μεθόδευση αυτή, δέχθηκαν αμέσως μετά την σύσκεψη τηλεφωνήματα από τις γραμματείς του “Ωνασείου” για να χειρουργήσουν τα παιδιά τους εκεί». Και προσθέτουν: «Με ποιο δικαίωμα παραπέμπουν, για μιαν ακόμη φορά, τα παιδιά μας στο “Ωνάσειο”;».
Ο Σύλλογος θυμίζει ακόμη την πορεία και τις πολλές προσπάθειες υποβάθμισης – κατάργησης του μοναδικού δημόσιου Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου: «Το φθινόπωρο του 2011, αφού οι αρμόδιοι άφησαν το Κέντρο χωρίς το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, πρώτα έκλεισαν την Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα (ΚΕΜ) και, στη συνέχεια, ολόκληρο το Κέντρο, ενώ παρέπεμψαν όλα τα περιστατικά στο “Ωνάσειο”.
Το Κέντρο “ξανάνοιξε” τον Ιούνιο του 2013, με παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Ομως, έκτοτε υπολειτουργεί, αφού η διοίκηση έχει παραχωρήσει μόνο μία ημέρα χειρουργείου την εβδομάδα (είχε 3 πριν κλείσει), έχει αναπτύξει μόνον δύο κρεβάτια στην ΚΕΜ (είχε 5 πριν κλείσει), ενώ κρατά κλειστούς τους θαλάμους της Καρδιολογικής κλινικής, η οποία έχει συγχωνευθεί με άλλα δύο Τμήματα».
Μάλιστα, η 1η Υγειονομική Περιφέρεια «συγκρότησε τριμελή επιτροπή γιατρών, με αποστολή να διερευνήσει τα προβλήματα και το οικονομικό κόστος λειτουργίας» του Κέντρου, η οποία «αποτελείται κατά τα 2/3 από γιατρούς του “Ωνασείου”».
«Αφού, λοιπόν, δόθηκε η λίστα των παιδιών μας στο “Ωνάσειο”, πληροφορούμαστε ότι πριν λίγες ημέρες αποφασίσθηκε από τον Χειρουργικό Τομέα του νοσοκομείου να κλείσει η Καρδιολογική Εντατική Μονάδα», αναφέρει Σύλλογος. Οι γονείς και κηδεμόνες ζητούν να στηριχθεί και να αναπτυχθεί το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο και δηλώνουν πως θα τους «βρουν απέναντι όσοι απεργάζονται το κλείσιμο του Κέντρου» και «θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των παιδιών μας».rizospastis.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους