Σπουδαίοι καλλιτέχνες παίρνουν θέση για τις αρχαιότητες του σταθμού Βενιζέλου (video)

Με τον τίτλο "Μνήμης Λίθοι, οδόσημα ιστορίας" και τους στίχους του Τίτου Πατρίκιου, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων εντείνει τον αγώνα για την προστασία των αρχαιοτήτων στον Σταθμό Βενιζέλου της Θεσσαλονίκης. 

NewsRoom 03/11/2020 | 16:46

Το όνειρο και η ιστορία συναντιούνται στον δρόμο του ποιητή και κατ’ επέκταση στο Βυζαντινό Σταυροδρόμι της Θεσσαλονίκης. «Ευχαριστούμε τον κ. Τίτο Πατρίκιο που δέχθηκε να διαβάσει αυτούς τους στίχους, αντιπροσωπευτικούς του αγώνα για τη διατήρηση των αρχαιοτήτων της Θεσσαλονίκης στη θέση τους. Στίχους του Τίτου Πατρίκιου διαβάζουν επίσης οι ηθοποιοί Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Λυδία Φωτοπούλου, καλλιτέχνιδες που έχουν δεσμούς με την Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονικιά Τάνια Τσανακλίδου, τραγουδίστρια, ηθοποιός και συνάδελφός μας, διαβάζει Ντίνο Χριστιανόπουλο για ένα κατεστραμμένο βυζαντινό μνημείο της πόλης, όπως το θυμόταν ο ποιητής από μικρό παιδί», αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. 

Η λογοτεχνική φωνή παραμένει για τον Σύλλογό μας κινητήρια για την κατανόηση των θεμάτων της αρχαιολογίας, του πολιτισμού και του δημόσιου βίου. Με αυτή την πεποίθηση θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, καλώντας φωνές καλλιτεχνών να διαβάζουν λογοτεχνικά αποσπάσματα από την ιστορική τοπογραφία της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Η πόλη δεν θα καταστραφεί - οι αρχαιότητες του Σταθμού Βενιζέλου θα μείνουν στη θέση τους! #ArxaiaVenizelou #ametakinita #MetroThessalonikis

Ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος διαβάζει Τίτο Πατρίκιο («Γῆ καὶ Θάλασσα», Χωματόδρομος, Αθήνα 1954)


Η ηθοποιός Καρυοφυλλιά Καραμπέτη  διαβάζει Τίτο Πατρίκιο («Γῆ καὶ Θάλασσα», Χωματόδρομος, Αθήνα 1954)

Η ηθοποιός Λυδία Φωτοπούλου διαβάζει Τίτο Πατρίκιο («Γῆ καὶ Θάλασσα», Χωματόδρομος, Αθήνα 1954)

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Τάνια Τσανακλίδου διαβάζει Ντίνο Χριστιανόπουλο (Θεσσαλονίκην, οὗ μ᾽ἐθέσπισεν...αύτοβιογραφικὰ κείμενα, Θεσσαλονίκη 2012)