Γιατί δίνονται προπληρωμένες κάρτες στους πρόσφυγες

Όλο και περισσότεροι αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα βελτιώνουν την καθημερινότητά τους, λαμβάνοντας βοήθεια μέσω των προπληρωμένων καρτών της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

NewsRoom 28/04/2017 | 17:57

Αυτό αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Σύμφωνα με αυτό, με τη χρήση της προπληρωμένης κάρτας οι πρόσφυγες μπορούν με αξιοπρέπεια να αντιμετωπίσουν τις βασικές τους ανάγκες, όπως το επιπλέον φαγητό, η επικοινωνία, τα προϊόντα ατομικής υγιεινής και φροντίδας, οι μετακινήσεις, ο ρουχισμός και το εκπαιδευτικό υλικό για τα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν και την τοπική κοινότητα.

Το πρόγραμμα, που εφαρμόζεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα καλύψει όλους τους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα ως τον Ιούλιο του 2017.

Στην υλοποίησή του συμμετέχουν οι οργανώσεις International Rescue Committee (IRC), International Federation of Red Cross (IFRC), Mercy Corps, Samaritan’s Purse, Catholic Relief Services (CRS) και Care.