Σποτ ΣΥΡΙΖΑ: Προσβάλλει ή λέει αλήθειες;

Φούντωσαν και  πάλι τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ 

syriza esy ftais

Νέο σποτ έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ , μετά από εκείνο του  «Πόσο κοστίζει ο Μωυσής», με αφορμή την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Στο νέο της σποτ η Κουμουνδούρου αφήνει – για μία ακόμη φορά – αιχμές κατά των ΜΜΕ στον τρόπο που χειρίζονται το θέμα της πανδημίας αλλά και ασκώντας κριτική απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 

Για μια ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ  επιχειρεί να μιλήσει για την πληρωμένη δημοσιογραφία, και τα φικοκυβερνητικά ΜΜΕ έπεσαν να τον ”φάνε” κάνοντας λόγο για φθηνή προπαγάνδα που σκοπό έχει να θίξει τους δημοσιογράφους. Η αλήθεια είναι ο ΣΥΡΙΖΑ επικοινωνιακά ίσως δεν το έχει όσο η ΝΔ και άθελα του δείχνει να  τσουβαλιάζει όλους εκείνους, ΜΜΕ και δημοσιογράφους, που σίγουρα κάνουν σωστά την δουλειά τους. Όμως βγαίνουν και  αλήθειες από τα σποτ του ΣΥΡΙΖΑ . Αν λάβεθι κανείς υπόψιν ότι στο  προηγούμενο με τίτλο «Πόσο κοστίζει ο Μωυσής», μπορεί να δίχασε την δημοσιογραφική κοινότητα, εντούτοις έγινε viral από τον κόσμο που συμφωνούσε. Όπως επίσης στο νεο σποτ-για μια ακόμη φορά- δείχνει και φαίνεται αυτό, ότι δικαίως ο κόσμος έχει γυρίζει την πλάτη στα ΜΜΕ καθώς στα σημαντικά γεγονότα σιωπούν. Όπως για παράδειγμα τα τελευταία γεγονότα με την Εύβοια, το Παίδων Αγία Σοφία , την μετατόπιση ευθυνών στους πολίτες για την αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα μας, αλλά και για τις παλινωδίες της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική. Άλλωστε ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο, ειδικά μετά την λίστα Πέτσα και όλα όσα διαδραματίστηκαν σχετικά με ποια ΜΜΕ πήραν τα 20 εκ. ευρώ για την ενημέρωση τους. 

Φυσικά όλα αυτά δεν συμβαίνουν για πρώτη φορά επι κυβερνήσεως ΝΔ. Όπως δεν είναι η πρώτη φορά που ανάμεσα στα ΜΜΕ -δημοσιογράφου που  ενοχλήθηκαν, από το σποτ, πύρινου ύφους καταδικαστικών σχολίων, το  έκαναν εκείνα  που ανήκουν και γράφουν υπερ της ΝΔ.

 

Επικαλούμενοι την αγανάκτηση των τίμιων συναδέλφων τους, βγήκαν να καταδικάσουν για νιοστή φορά την αξιωματική αντιπολίτευση. Φυσικά για εκείνους το κάθε σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, είναι άκομψο, προσβλητικό και ανήθικο. Είπαμε επικοινωνιακά δεν το’χει ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ όσο η ΝΔ που φενακίζει διαρκώς για τα επιτεύγματα της μέσω των ΜΜΕ που έχει ”ταίσει”… για να μην χαλάσουν την εικόνα του επιτελικού κράτους.

Αλλα από την άλλη, δεν είναι προσβλητικό να θεωρούν ένα  λαό ανόητο και άβουλο;‘ Δεν είναι ανήθικο να μοιράζουν χρήμα σε ανύπαρκτα  ΜΜΕ από την Λίστα Πέτσα;
Και επειδή πάλι κάποιοι  απευθυνόμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσουν για προσβλητικό κ ανήθικο σποτ, ανήθικο και προσβλητικό είναι να τριγυρίζει ένας πρωθυπουργός χωρίς μάσκα στα νησιά ένα χρόνο τώρα δίχως πολιτική βούληση, για να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση. 

Προσβλητικό, είναι να πιάνει τον σφυγμό της κοινωνίας κατόπιν κραξίματος για τις μάσκες και να βγαίνουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να παρουσιάζουν το μέτρο σαν δικό της επίτευγμα της κυβέρνησης.

Και επειδή θα ειπωθούν πολλά πάλι για το σποτ , πιθανόν και για τα επόμενα σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνουμε αυτό εδώ που ανήρτησε ο Δημοσιογράφος Γιάννης Παντελάκης και δείχνει ποια είναι η πραγματικότητα στα ΜΜΕ. 
 

Η “δημοσιογραφία” των πολιτών…

Οι μάσκες που τελικά θα προσφερθούν δωρεάν στα σχολεία, επιβεβαιώνουν μια νεα πραγματικότητα που οι ανθρωποι των μιντια συχνά δεν βλέπουμε. Απέναντι στην αρχική κυβερνητική θέση να μην δοθούν δωρεάν, τα περισσότερα παραδοσιακά μίντια στάθηκαν είτε επικουρικά υπερ της κυβέρνησης, είτε αντέδρασαν με την γνωστή σιωπή (των 20 εκ. ευρώ). Οταν στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης πολλαπλασιάστηκαν οι αντιδράσεις, η κυβέρνηση αναδιπλώθηκε. Δεν ειναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κατι τέτοιο, εχει προηγηθεί η ιστορία των σκοιλ ελικίκου (τις περισσότερες πληροφορίες τις εδιναν στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης επιστήμονες, που τα παρακολουθούσαν), ενός βίντεο που θεωρήθηκε σεξιστικό και αρκετά ακόμα. Τα παραδοσιακά μίντια δυστυχώς και κυρίως με δική τους ευθύνη εχουν χάσει (ή μειώσει δραματικά) την επιρροή τους, ενας νέος κόσμος της λεγόμενης “δημοσιογραφίας των πολιτών” εχει πάρει τη θέση τους. Αυτό δεν ειναι απαραίτητα θετικό, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν γίνεται ακριβώς δημοσιογραφία, οι πληροφορίες δεν διασταυρώνονται, δεν επαληθεύονται, δεν διαψεύδονται οταν πρέπει και συχνά μεσα απο αυτήν διακινούνται τα περισσότερα fake news. Ωστόσο, παραχωρήθηκε χώρος σε αυτή την “δημοσιογραφία” και οι τελευταίοι που εχουν ευθύνη ειναι οι πολίτες που την ασκούν…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

2579781

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου,…

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

ΕΡΤ

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

«Ο Μεντιλίμπαρ έχει αποδείξει ότι έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας», είπε ο Κώστας Παπαδόπουλος μιλώντας…

Άννα Ελεφάντη: Η οργισμένη ανάρτηση για Πορτοσάλτε και Οικονόμου – «Ως εδώ!» (video)

Καταγραφή 24

Άννα Ελεφάντη: Η οργισμένη ανάρτηση για Πορτοσάλτε και Οικονόμου – «Ως εδώ!» (video)

«Η τακτική της δολοφονίας χαρακτήρων από τα φερέφωνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν θα περάσει», αναφέρει…

Τσαφούλιας: «Κορυφαίος ο Λάνθιμος – Εγώ δεν αντιπαθώ κανέναν, ίσως υπάρχουν όμως κάποιοι που με αντιπαθούν» (Video)

image 5

Τσαφούλιας: «Κορυφαίος ο Λάνθιμος – Εγώ δεν αντιπαθώ κανέναν, ίσως υπάρχουν όμως κάποιοι που με αντιπαθούν» (Video)

«Ο Λάνθιμος είναι κορυφαίος. Εγώ έχω μάθει να επικοινωνώ με τα έργα. Δεν πάμε να…

Μελέτη: Τα βρήκε σκούρα με τις ερωτήσεις του Σρόιτερ για Τέμπη και υποκλοπές – «Κάποιοι θέλουν να γίνουν αρεστοί» (video)

Μελέτη

Μελέτη: Τα βρήκε σκούρα με τις ερωτήσεις του Σρόιτερ για Τέμπη και υποκλοπές – «Κάποιοι θέλουν να γίνουν αρεστοί» (video)

«Εγώ νιώθω ότι μερικές φορές η υπόθεση των Τεμπών εργαλειοποιείται πολύ και για λόγους προσωπικού…