«Το σπίτι που βυθίζεται» στον Τάμεση

Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας και η υπερθέρμανση του πλανήτη οφείλουν να μας προβληματίσουν

tamesis 0

Για να τραβήξει την προσοχή τού κόσμου στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας λόγω της υπερθέρμανης του πλανήτη, η ομάδα «Extinction Rebellion» καθέλκυσε στον Τάμεση, στο Λονδίνο, ένα μικροσκοπικό σπίτι. Βύθισαν ένα «κλασικό σπίτι των λονδρέζικων προαστίων» για να στείλουν μήνυμα S.O.S. στην κυβέρνηση, η οποία δεν αναλαμβάνει δράση για το κλίμα.

Το «σπίτι» εθεάθη στον Τάμεση τις πρώτες πρωινές ώρες της 10ης Νοεμβρίου και η ομάδα διαμαρτυρίας, αντιδρώντας στη δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ότι οι πλημμύρες στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν απαιτούν «σχέδιο έκτακτης ανάγκης», προχώρησε σε ανακοίνωση με τίτλο «Αναλάβετε δράση τώρα: Το σπίτι μας πλημμυρίζει».

«Πολλοί στο Ηνωμένο Βασίλειο βίωσαν, αυτή την εβδομάδα, εμπειρίες ζωής, και θα υπάρξουν πολλοί περισσότεροι, στις παράκτιες περιοχές και σε αυτές με χαμηλό υψόμετρο, που θα επηρεαστούν από τις πλημμύρες τον επερχόμενο χειμώνα. Είμαστε αλληλέγγυοι με όλους αυτούς που έχασαν τα σπίτια τους και τα υπάρχοντά τους και θα συνεχίσουμε να ζητάμε να αναληφθεί δράση έως ότου γίνει συνείδηση η σοβαρότητα αυτής της εθνικής και πλανητικής έκτακτης ανάγκης. Η συνεχιζόμενη καταστροφή λόγω πλημμυρών στο Ντέρμπισιαρ και το Γιόρκσιαρ έχει τόσο ξεκάθαρα καταδείξει ότι τα σπίτια μας, οι δουλειές μας κι οι οικογένειες μας διατρέχουν πραγματικό κίνδυνο. Παρακολουθούμε, σε πραγματικό χρόνο, να καταστρέφεται η ζωή ανθρώπων σ’ όλον τον κόσμο και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκτός κι αν αναληφθεί δράση για να σταματήσει η απώλεια βιοποικιλότητας και για να μηδενιστούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, αυτές οι τραγωδίες θα ενταθούν» σημειώνεται στην ανακοίνωση της «Extinction Rebellion».

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…