Newsroom

Newsroom

Το σπίτι-φυλακή των σωματέμπορων στον Πειραιά (βίντεο)

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε Αττική, Καβάλα, Μαγνησία, Κορινθία και Λασίθι, με τη συνδρομή της Europol και τη συνεργασία…

peiraias

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε Αττική, Καβάλα, Μαγνησία, Κορινθία και Λασίθι, με τη συνδρομή της Europol και τη συνεργασία με τις ισπανικές Αρχές.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν 18. Από αυτά τα 16 ήταν μέλη της οργάνωσης, ενώ τα υπόλοιπα δύο συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα. Δεκαεννέα ακόμη άτομα κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πρόκειται για μεγάλο κύκλωμα δουλεμπορίας, το οποίο κρατούσε στον Πειραιά τις αλλοδαπές υπήκοους της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Τέσσερις πυρήνες

Η οργάνωση είχε διαρκή δράση, με διακριτούς ρόλους των μελών της, ενώ διέθετε εσωτερική διάρθρωση και αποκεντρωμένη λειτουργία, υπό την μορφή τεσσάρων «τομέων-πυρήνων». Τα μέλη της δραστηριοποιούνταν σε Δομινικανή Δημοκρατία, Τουρκία, Ελλάδα και Ισπανία.

Τα μέλη του πρώτου πυρήνα είχαν σαν αποστολή να εντοπίζουν άτομα στη Δομινικανή Δημοκρατία με δεινή οικονομική κατάσταση και να τα πείθουν να μεταβούν στην Ισπανία, με την υπόσχεση ότι θα τους βρουν νόμιμη εργασία, με ικανοποιητικές χρηματικές απολαβές και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Για την πραγματοποίηση του «ταξιδιού σωτηρίας» το οποίο τους υπόσχονταν, κάθε άτομο κατέβαλε το χρηματικό ποσό των πέντε έως έξι χιλιάδων (5.000 – 6.000) ευρώ. Στην Κωνσταντινούπολη, τα μέλη του δεύτερου πυρήνα, αφαιρούσαν τα διαβατήριά τους και τα παραποιούσαν ώστε να μη φαίνεται η σφραγίδα εισόδου. Στη συνέχεια τα ταχυδρομούσαν στην Ελλάδα.

Για όσο διάστημα παρέμεναν στην Κωνσταντινούπολη, απαιτούσαν από τα θύματά σαράντα (40) έως και εκατό (100) ευρώ ημερησίως, για έξοδα διαμονής, και, σε περίπτωση αδυναμίας, τα εξανάγκαζαν, είτε να εκπορνεύονται, είτε να μεταφέρουν ναρκωτικά κατά την επικείμενη μετάβασή τους στην Ελλάδα, όπου εισέρχονταν παράνομα.

Τα μέλη του τρίτου πυρήνα, παραλάμβαναν τα διακινούμενα άτομα στη Χώρα μας και τα μετέφεραν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, όπου αφού τα εγκαθιστούσαν σε διαμερίσματα που τους υπενοικίαζαν οι ίδιοι.

Στην περίπτωση που τα θύματα συλλαμβάνονταν από τις Αστυνομικές Αρχές για παράνομη είσοδο στη Χώρα μας, μέλη της οργάνωσης έρχονταν άμεσα σε επαφή μαζί τους και τους υποδείκνυαν να αιτηθούν πολιτικό άσυλο.

Στη συνέχεια, και αφού είχαν πλέον εφοδιάσει τα θύματά τους με πλαστά Ισπανικά ταξιδιωτικά έγγραφα, τα προωθούσαν αεροπορικώς στην Ισπανία, έχοντας όμως εκδώσει εισιτήρια με τελικό προορισμό τη Δομινικανή Δημοκρατία, ώστε να παραπλανούν τις αρχές και τους ελέγχους στο αεροδρόμιο.

Στο τελικό προορισμό τους στην Ισπανία, τα θύματα, εξαναγκάζονταν από τα μέλη του τέταρτου πυρήνα, να εκπορνεύονται σε οίκους ανοχής που εκμεταλλεύονταν η εγκληματική οργάνωση. Επιπλέον, παρακρατούσαν τα γνήσια διαβατήρια των θυμάτων που παραλάμβαναν ταχυδρομικά από την Τουρκία

Δείτε το βίντεο

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

GMPRm9QXEAElRJj

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

Αλευρωμένοι λευκοί σανδαλοφόροι νεαροί και νεαρές πόζαραν σαν αρχαία αγάλματα μπροστά από τον Παρθενώνα παριστάνοντας…