Σπίρτζης: Οι αποζημιώσεις της Αττικής Οδού θα δοθούν απ'τον ελληνικό λαό διά της εταιρίας

Για την ατελείωτη ταλαιπωρία οδηγών οχημάτων που εγκλωβίστηκαν - και αρκετοί εκ των οποίων παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό και σε άλλες κεντρικές λεωφόρους της Αθήνας - και για τις κυβερνητικές ευθύνες γι’ αυτό το φιάσκο  μίλησε Στο Κόκκινο, ο βουλευτής και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

NewsRoom 25/01/2022 | 20:28

Ο κ. Σπίρτζης  αναφερόμενος στο θέμα της αποζημίωσης των 2.000 ευρώ που ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί ουσιαστικά με εντολή πρωθυπουργού αναρωτήθηκε μιλώντας στον Νίκο Ξυδάκη που προβλέπονται αυτά τα χρήματα στους όρους της σύμβασης του κράτους με την παραχωρησιούχο εταιρία.

Πρέπει να τεθούν συγκεκριμένα ερωτήματα, σημείωσε. Και εξήγησε «Δεν νομίζω να χάλασε η Νέα Δημοκρατία τις σχέσεις της με τον ΆΚΤΩΡΑ επειδή άλλαξε δύο τρεις φορές η μετοχική σύνθεση του ΑΚΤΩΡΑ» Αν θυμάστε καλά πήγαν 15 μέρες πριν τις εκλογές να ανεβάσουν τα διόδια και τότε είχαμε προβλέψει με την ΠΝΠ και αποτρέψαμε την αύξηση των διοδίων αλλά είχαμε προβλέψει μέσα και να γίνουν και συγκεκριμένα πράγματα με την Αττική Οδό. Δηλαδή για όλα τα χρόνια να φέρουν τα τελικά στοιχεία να εξετάσει το υπουργείο την απόσβεση, την απόδοση που έδωσε το έργο γιατί μιλάμε για μια λεόντεια σύμβαση υπέρ των παραχωρησιούχων.

Είχαμε προβλέψει να γίνει όλη αυτή η δουλειά προκειμένου να δούμε πότε τελειώνει ο οριστικά η σύμβαση της Αττικής Οδού. Η καταληκτική της ημερομηνία ήταν το 2024 εκτός και αν γίνει η απόσβεση νωρίτερα. Όφειλε η Αττική Οδός να έχει ξεκινήσει και να έχει τελειώσει για την παράδοση του αυτοκινητόδρομου τα έργα συντήρησης και τη βαριά συντήρηση. Δεν έχει γίνει τίποτα γι’ αυτό. Και φαντάζομαι ότι δεν έγινε καθόλου τυχαία από την κυβέρνηση της ΝΔ και από το Υπουργείο Υποδομών να μην κυρώσουν με νόμο την ΠΝΠ και να μην έχουν πει δυόμιση χρόνια τώρα τρία τίποτα σε σχέση με την Αττική Οδό.

Το μόνο που μας είπαν ότι δόθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ για να συνεχίσει να γίνονται αδιαφανείς διαγωνισμοί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ όπως αυτή που βλέπουμε τα τελευταία δυόμιση χρόνια και να μην υπάρχει αν θέλετε ο αντίστοιχος έλεγχος που όφειλε».

Τα έσοδα είναι πολλά εκατομμύρια επισήμανε και εξήγησε πως είναι τραγική η κατάσταση σε σχέση με τους ελέγχους που γίνονται ώστε πχ οι εργαζόμενοι και τα μηχανήματα τα οποία δείχνουν οι εταιρίες ότι έχουν στη διάθεση τους να είναι μοναδικά και να μην παρουσιάζονται παράλληλα ότι είναι στη διάθεση διαφορετικών εργολάβων σε διαφορετικούς αυτοκινητόδρομους.

Και δυόμιση χρόνια δεν νομίζω να έχει γίνει κάτι τέτοιο, εξήγησε ο τομεάρχης μεταξύ άλλων. Οι αποζημιώσεις της Αττικής Οδού θα δοθούν απ'τον ελληνικό λαό διά της εταιρίας, εξήγησε.