Σπίρτζης: Τα τελευταία χρόνια οι αποφάσεις του ΣτΕ έχουν συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση

Τα τελευταία χρόνια οι αποφάσεις του ΣτΕ έχουν συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση, με προφανείς κοινωνικές συνέπειες, αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου για τις τηλεοτπικές άδειες.

581361721dc524c31c8b4607

Όπως είπε, οι αποφάσεις αυτές ενισχύουν το αίσθημα κοινωνικής αδικίας και θεσμικής απαξίας. «Το αποτέλεσμα είναι να πληρώνουν οι αδύναμοι οικονομικά πολίτες και να μην πληρώνουν οι έχοντες, να κλείνει η αδειοδοτημένη ΕΡΤ με τη σφραγίδα του ΣτΕ και να συνεχίζουν οι μη αδειοδοτημένοι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, να επιστρέφονται 255 εκατομμύρια ισχυρών οικονομικών παραγόντων που θα δίνονταν σε κοινωνικές δράσεις, ενώ δεν έχει νοιαστεί κανείς για τα μόλις 18 εκατομμύρια του διαγωνισμού της Digea για όλες τις τηλεοπτικές συχνότητες, με γνωστές παρανομίες. Να συνεχίζεται, παρά την αντίθετη λαϊκή εντολή, η ανομία στο τηλεοπτικό τοπίο», πρόσθεσε.

Όπως συμπλήρωσε πάντως ο κ. Σπίρτζης, η κυβέρνηση θα συνεχίσει μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύριος στόχος της πολιτικής της που είναι η αποσύνδεση της εξάρτησης του πολιτικού κόσμου από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η κατοχύρωση της δημοκρατίας, η ισονομία και η διαφάνεια.

Ο υπουργός υπερασπίστηκε παράλληλα τους χειρισμούς της κυβέρνηση στο ζήτημα των αδειών, λέγοντας ότι έγινε μεγάλο επικοινωνιακό θέμα η διαδικασία, ενώ δόθηκε μία μεγάλη μάχη από την κυβέρνηση, τον Νίκο Παππά και όλους όσοι εμπλέκονται στο θέμα. «Δεν ήταν μάχη τεχνοκρατική ή νομική, αλλά μάχη απέναντι σε ένα σύστημα καταπατητών της δημόσιας περιουσίας, με πολύ μεγάλες προεκτάσεις στο πολιτικό σύστημα του τόπου» είπε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει ότι «έριξαν λάσπη, πίεσαν… Αυτός είναι ο τρόπος τους. Αλλά με ποιους συμμάχους; Λειτούργησαν ως καουμπόηδες του ΦαρΟυέστ, με σερίφη τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να είναι το γραφείο Τύπου των καναλαρχών».

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…