Σπίρτζης για κυκλώματα στις αστικές συγκοινωνίες: "Λεωφορεία έβγαιναν εκτός κυκλοφορίας από σαμποτάζ"

Μπαράζ αποκαλύψεων από τον Χρήστο Σπίρτζη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Ο υπουργός Μεταφορών έκανε λόγο για ύπαρξη κυκλωμάτων στις αστικές συγκοινωνίες, επικαλούμενος πόρισμα της ΟΣΥ. Για τον αμαρτωλό ΟΑΣΘ, έφερε στο «φως» την ύπαρξη διακριτού τραπεζικού λογαριασμού για την ανανέωση των λεωφορείων, στον οποίο αντί να υπάρχουν 38 εκατ. ευρώ, υπήρχαν μόλις 700 ευρώ.

5a6a0cc91dc52425238b4570

του Άγγελου Προβολισιάνου

«Τελευταία, ενημερώθηκα για ένα πόρισμα που υπάρχει από Επιτροπή της ΟΣΥ, όπου εδώ προκύπτουν και άλλα κυκλώματα μέσα στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών που για τους δικούς τους λόγους δεν επιτρέπουν σε λεωφορεία που πρέπει να είναι σε κυκλοφορία, να είναι σε κυκλοφορία» είπε εισαγωγικά ο κ. Σπίρτζης και εξήγησε πως τα συγκεκριμένα κυκλώματα δεν επιτρέπουν τη συντήρηση των λεωφορείων με διάφορα άλλοθι. «Έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί στο χώρο της ΟΣΥ έχουμε δεχθεί πολύ μεγάλη κριτική για ανυπαρξία ανταλλακτικών και αποδείχθηκε ότι υπήρχαν ανταλλακτικά» κατήγγειλε και υποστήριξε ότι «αποδεικνύεται πως σε λεωφορεία που έβγαιναν εκτός κυκλοφορίας υπήρχε σαμποτάζ από μέσα. Δηλαδή, χτύπημα με σφυρί στα τακάκια ενός λεωφορείου…». Πρόσθεσε, επίσης, ότι υπάρχουν κυκλώματα που σαμποτάρουν τη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών. «Πρώτη φορά το ακούτε;» διερωτήθηκε και ξεκαθάρισε ότι μετά το πόρισμα της Επιτροπής της ΟΣΥ θα ακολουθηθεί η δικαστική διαδικασία. 

Άδεια ταμεία στον ΟΑΣΘ

Όσον αφορά τον αμαρτωλό ΟΑΣΘ, ο υπουργός δήλωσε πως υπήρχε ένα κεντρικό σύστημα πολιτικού στρατού με πάνω από 2.500 εργαζόμενους και με κόστος πολλαπλάσιο από της Αθήνας, το οποίο συντηρούσε πολλές εταιρίες γύρω από τις συγκοινωνίες για δεκαετίες. Αποκάλυψε δε την ύπαρξη ενός διακριτού τραπεζικού λογαριασμού του ΟΑΣΘΗ για την ανανέωση του στόλου, που -όπως επισήμανε- αντί να έχει 38 εκατ. ευρώ αποθεματικό, είχε μόλις… 700 ευρώ.

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…