Newsroom

Newsroom

Σπίρτζης: Δεν θα καταδικαστεί κανένας από όσους διώκονται για άρνηση πληρωμής στα διόδια

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, τόνισε ότι «δεν πρόκειται να καταδικαστεί κανένας από όσους διώκονται για άρνηση πληρωμής στα διόδια».

58ffb7c31dc52412328b4574

Πρόσθεσε ότι «δεν πρόκειται να εγκατασταθεί κανένας πλευρικός σταθμός διοδίων στον Άγιο Στέφανο και την Βαρυμπόμπη, γιατί θα εφαρμοστεί ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων εντός του 2018».

Ο υπουργός βρέθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με θέμα «τα διόδια στο οδικό δίκτυο». Η συζήτηση εξελίχτηκε σε κλίμα έντασης καθώς οι παριστάμενες συλλογικότητες από κατοίκους του Αγ. Στεφάνου και της Βαρυμπόμπης, καθώς και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, αντιδρούν έντονα στο ενδεχόμενο τοποθέτησης δύο νέων σταθμών διοδίων στα σημεία αυτά.

Ο κ. Σπίρτζης, είπε ότι θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση και του ζητήματος των διοδίων εντός του νομού κατ΄ αρχήν. Αναφέρθηκε στη δυσκολία που είχαν οι διαπραγματεύσεις με εργολάβους και κατασκευαστές, επισημαίνοντας ότι «θα μπορούσαμε να είχαμε καταγγείλει τις συμβάσεις ως εύκολη λύση, πλην όμως θα έπρεπε να επιστρέψουμε την κοινοτική χρηματοδότηση και αποζημιώσεις ύψους 8.5 δισ.».

Τέλος, είπε πως «αυτός ο κίνδυνος έπρεπε κατά προτεραιότητα να αποσοβηθεί, ώστε να ολοκληρωθούν οι 5 αυτοκινητόδρομοι, οπότε και θα ακολουθήσει και η διευθέτηση επιμέρους ζητημάτων».

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

CropImage 20

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

Το έργο έκανε την εμφάνισή του στο 6ο Λύκειο Καλαμαριάς, όπου είναι μαθήτρια η 17χρονη…