Σπίρτζης: Αν η Digea δεν εφαρμόσει τον νόμο να παρέμβουν τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας

«Σε περίπτωση που η Digea δεν εφαρμόσει τον νόμο, σε σχέση με τους σταθμούς που δεν πήραν άδεια, έχουν υποχρέωση να παρέμβουν τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας».

57c936b11dc524f42f8b45ff

Αυτό διεμήνυσε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, αναφερόμενος στην υποχρέωση του ψηφιακού παρόχου, της Digea δηλαδή, να διακόψει εντός 90 ημερών το σήμα των σταθμών ALPHA και STAR που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν άδεια κατά τη διαγωνιστική διαδικασία που ολοκληρώθηκε το ξημέρωμα της Παρασκευής.

Ο κ. Σπίρτζης έδωσε παράλληλα απάντηση στο ερώτημα τι θα απογίνουν οι εργαζόμενοι του ALPHA και του STAR, τονίζοντας ότι «όσοι εργαζόμενοι από τα κανάλια μένουν χωρίς δουλειά θα απορροφηθούν από τους σταθμούς που πήραν άδεια, νέους και παλιούς, γιατί τώρα υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες».

Αναφορικά με τον διαγωνισμό ο κ. Σπίρτζης σημείωσε: «η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν μια επιτυχία για τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και προσωπικά για τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά. Ούτε και εμείς πιστεύαμε ότι από τον διαγωνισμό θα συγκεντρωνόταν ένα τέτοιο μεγάλο ποσό, πρόσθεσε».

Διαβάστε σχετικά: Αυτοί πήραν τις τέσσερις άδειες – αναλυτικό ρεπορτάζ

Διαβάστε σχετικά: Επτά συμπεράσματα από τον διαγωνισμό για τις άδειες, άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη

Διαβάστε σχετικά: Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους των καναλιών που δεν πήρα άδεια

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…