Spiegel: Πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να διεκδικήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις

Στις πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα από την περίοδο της ναζιστικής κατοχής αναφέρεται το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel σε δημοσίευμά του με τίτλο «Πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να μηνύσει τη Γερμανία για τα 296 δισεκατομμύρια ευρώ που της χρωστάει».

57ac87b01dc524604c8b4b06

«Μετά από δυόμισι χρόνια, η ελληνική κοινοβουλευτική επιτροπή, υπέβαλε μια έκθεση στην οποία τεκμηριώνονται νομικά οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα», αναφέρει το δημοσίευμα προσθέτοντας ότι «η καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων είναι μια νόμιμη και ηθική επιταγή».

Tο Spiegel σημειώνει ότι στην ελληνική έκθεση δεν αναφέρεται μόνο η απαίτηση για διεκδίκηση των αποζημιώσεων αλλά και ο τρόπος που μπορεί να γίνει αυτό. Αναφέρεται, δηλαδή, σε ένα οδικό χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο θα μπορούσαν να απαιτηθούν μέσω της διπλωματικής οδού τα χρήματα από την Γερμανία, και -αν χρειαστεί- μέσω της νομικής οδού.

Πρόκειται όπως λέει το Spiegel για διεκδικήσεις ύψους 287,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μέλη της ελληνικής Βουλής, συνεχίζει το περιοδικό αναφέρουν πως πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα και είναι η πρώτη φορά που συντάσσεται μία τέτοια έκθεση.