Newsroom

Newsroom

Spiegel: Λίστα με ονόματα όσων πρόκειται να απολυθούν ζητάει η τρόϊκα

Η τρόικα ζηταεί από την ελληνική κυβέρνηση κατάλογο με τα ονόματα των δημοσίων υπαλλήλων που πρόκειται να απολυθούν ως το…

troika

Η τρόικα ζηταεί από την ελληνική κυβέρνηση κατάλογο με τα ονόματα των δημοσίων υπαλλήλων που πρόκειται να απολυθούν ως το τέλος του έτους, υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό Spiegel ενώ από το βήμα της Βουλής ο αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Α.Μανιτάκης διέψευσε πως υπάρχουν τέτοιου είδους απαιτήσεις από την τρόικα.

Σε ανταπόκριση του περιοδικού, από την Θεσσαλονίκη, αναφέρεται ότι η τρόικα περιμένει να αποχωρήσουν από τον δημόσιο τομέα 2000 υπάλληλοι ως το τέλος του έτους. Επιπλέον η εφημερίδα «Έθνος» του Σαββάτου, αναφέρει ότι η συμφωνία κυβέρνησης με την τρόικα προβλέπει τη διαθεσιμότητα 2.000 εργαζομένων μέχρι το τέλος του χρόνου και 25.000 εντός του 2013.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρόσφατα ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, απόφοιτοι λυκείου και διοικητικών καθηκόντων που έχουν επιλεγεί στις θέσεις που υπηρετούν χωρίς ΑΣΕΠ, των οποίων θα καταργηθούν οι θέσεις, θα αποτελέσουν τη δεξαμενή των «διαθεσίμων» υπαλλήλων που θα δουν την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο.

Οι υπάλληλοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για έναν χρόνο, αμειβόμενοι με το 75% των αποδοχών και εάν δεν έχουν μετακινηθεί σε άλλη θέση εντός του 12μήνου, θα απολυθούν.

Από την πλευρά του χθες, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης διαβεβαίωσε με σημείωμά του ότι η διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απόλυση, αλλά μετακίνηση σε υπηρεσίες που έχουν ανάγκη και που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση των πολιτών.