Newsroom

Newsroom

Spiegel: Η Fraport προτίθεται να ζητήσει αποζημίωση 70 εκατ. ευρώ

Αποζημίωση ύψους 70 εκατ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο προτίθεται να ζητήσει η Fraport, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

59cd499d1dc524a9708b46db

Αιτία είναι -όπως καταγγέλλει η εταιρεία- οι σοβαρές ελλείψεις που διαπίστωσε εμπειρογνώμονας στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία της παραχωρήθηκαν αντί 1,2 δισ. ευρώ.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ορισμένα από τα αεροδρόμια βρίσκονται σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτήν που ανέμενε η εταιρεία, με τη σύμβαση παραχώρησης να προβλέπει πως η Fraport μπορεί να ζητήσει αποζημίωση για τις ελλείψεις.

Βάσει των πληροφοριών του Spiegel, ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας τον οποίο επικαλείται η Fraport κατέγραψε σε έκθεσή του, μεταξύ άλλων, χιλιάδες καμένες λάμπες, σπασμένες πόρτες αλλά και πυροσβεστήρες που είτε απουσιάζουν είτε δεν λειτουργούν. Κατά τη Fraport, ορισμένες από τις ελλείψεις αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των ταξιδιωτών.

To Spiegel παρατηρεί πως το ποσό των 70 εκατ. που προτίθεται να ζητήσει ως αποζημίωση η Fraport, υπερβαίνει κατά πολύ εκείνο που έλαβε η Αθήνα για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie (45 εκατ. ευρώ), αλλά και τα κονδύλια που επιθυμεί η κυβέρνηση να εξοικονομήσει το 2018, για να χορηγήσει επίδομα θέρμανσης σε οικογένειες που ζουν σε συνθήκες φτώχειας (30 εκατ. ευρώ).

Στο δημοσίευμα σημειώνεται επίσης ότι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης προ ολίγων ημερών άσκησε κριτική στα Fraport για την κατάσταση των αεροδρομίων.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…