Spiegel: Η ΕΕ διαθέτει πλέον στους πρόσφυγες τα χρήματα που προορίζονταν για την ένταξη της Τουρκίας

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ που δημοσιεύει το περιοδικό Spiegel, η Ευρωπαϊκή Ένωση, διαθέτει πλέον τα κονδύλια που προορίζονταν για την ενταξιακή βοήθεια προς την Τουρκία, στην υποστήριξη των Σύρων προσφύγων, που ζουν εδώ και χρόνια σε τουρκικό έδαφος.

57d07c231dc524164e8b4827

Μπορεί επισήμως να μην έχει αλλάξει τίποτα όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέγνωσε στην τελευταία της έκθεση για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας «οπισθοδρόμηση» στα θέματα της δικαιοσύνης και των δικαιωμάτων των πολιτών.

Κατόπιν αυτών, προτίθεται καταρχάς να συνεχίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, τουλάχιστον προς το παρόν, στο παρασκήνιο όμως, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, αποδεικνύεται ότι η Ευρώπη παίρνει σιγά σιγά τις αποστάσεις της.

Για τον λόγο αυτό, η Κομισιόν, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, διέθεσε σιωπηρά τους περασμένους μήνες πόρους ύψους 4,5 δισ. ευρώ οι οποίοι προορίζονταν για την προετοιμασία της ένταξης της Τουρκίας, στην υποστήριξη των Σύρων προσφύγων οι οποίοι ζουν ήδη εδώ και χρόνια στην Τουρκία.

Έγγραφα τα οποία βρίσκονται στη διάθεση του «Spiegel», τουλάχιστον ένα μέρος των χρημάτων, θα διατεθεί από την Ευρώπη για τη διαμονή και τη διατροφή των Σύρων προσφύγων. Πιο συγκεκριμένα από αυτά τα έγγραφα προκύπτει ότι 1,2 δισ. ευρώ θα δοθούν για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων ή για τη χρηματοδότηση της κατασκευής πάνω από 500 υγειονομικών σταθμών στην Τουρκία. Εξήντα εκατομμύρια ευρώ του Ταμείου ενταξιακής βοήθειας θα διατεθούν για τη διαμονή εκείνων των προσφύγων οι οποίοι επαναπροωθούνται από την Ελλάδα στην Τουρκία σύμφωνα με τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας.

Όσον αφορά τη στάση των οικονομικών ελεγκτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αυτοί φαίνεται ότι επικρίνουν κατά το γερμανικό περιοδικό τον μυστικισμό της Κομισιόν, αλλά επικροτούν στο θέμα αυτό την αναδιανομή των κονδυλίων: «Δεδομένης της ανθρωπιστικής καταστροφής στη Συρία, τα χρήματα θα πιάσουν τόπο και για μας και για τους Τούρκους», δήλωσε στο «Spiegel» o Γερμανός χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής Mάρκους Πίπερ.

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.