Σπέρνει φόβο… ο Άδωνης για να στηρίξει το κυβερνητικό αφήγημα αναφορικά με την μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα

Ο  Άδωνις Γεωργιάδης σε μία προσπάθεια να υπερασπιστεί την εμμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην προχωρήσει στη μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, προσπάθησε να τρομοκρατήσει  τους πολίτες...  

5206251

Ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στη Βουλή αρνήθηκε να προχωρήσει σε μείωση φόρων, ισχυριζόμενος πως θα κοστίσει στον πολίτη, ο οποίος θα «πληρώσει τριπλά τα δάνεια» ενώ θα προκαλέσει ανησυχία στις αγορές. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να μιλήσει για μνημόνια.

«Μπορείς να κάνεις μηδέν τους φόρους. Όμως έχεις υψηλό πληθωρισμό και είσαι η χώρα με το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος από όλες τις άλλες άρα είσαι στις αγορές ο πρώτος που βλέπουν» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης και συμπλήρωσε:

«Αν αρχίζει να ανεβαίνει το επιτόκιο δανεισμού αυτό δεν αφορά τους πολίτες, αφορά μόνο το κράτος; Να μην πω για το τέλος, αυτά σε μνημόνιο που το απευχόμαστε όλοι, να πω για το άμεσο: Δεν ανεβαίνουν τα επιτόκιο δανεισμού για τους πολίτες που έχουν δάνεια, πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά δάνεια και επιχειρηματικά; Να γλιτώσεις τα λεπτά στο πρατήριο και να πληρώνεις τριπλά στο δάνειο;».

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, «πρόταση γενικευμένης μείωσης του ΕΦΚ ή ΦΠΑ χωρίς ταυτόχρονη πρόταση πώς αυτό δημοσιονομικά θα εξισορροπηθεί ώστε να μην προκληθεί αναταραχή στις παγκόσμιες αγορές εναντίον της χώρας μας, είναι λαϊκισμός του χειρίστου είδους».