Newsroom

Newsroom

Σπάτα δυστύχημα με το ελικόπτερο-Μυστήριο με τις συνθήκες του δυστυχήματος

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για το δυστύχημα με έλικα ελικοπτέρου στο ελικοδρόμιο των Σπάτων με θύμα 22χρονο Βρετανό τουρίστα.

62ded2fa220000c1944f9fd6

Η Αστυνομία συνέλαβε για το δυστύχημα τον χειριστή του ελικοπτέρου και δύο τεχνικούς εδάφους, οι οποίοι το μεσημέρι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια. Με εντολή εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες, καθώς θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα, για τα αίτια του συμβάντος στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

Ο 22χρονος βρήκε φρικτό θάνατο όταν μετά την αποβίβαση του από το σκάφος που εκτελούσε ιδιωτική πτήση από Μύκονο στην Αθήνα, χτυπήθηκε από τον έλικα του ελικοπτέρου που ήταν ακόμη σε λειτουργία.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως η ΕΛ.ΑΣ στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως το θύμα, «ο Fenton Jack, κινήθηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου και τον χτύπησε ο πίσω μικρός έλικας στο πίσω μέρος του κεφαλιού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του».

Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος στο ελικοδρόμιο των Σπάτων χθες το απόγευμα, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα ελικόπτερα δίνει τη δική της εκδοχή για το τραγικό συμβάν που κόστισε τη ζωή στον 22χρονο Βρετανό.

Όπως δηλώνουν στελέχη της εταιρείας κατά τη διάρκεια της προσγείωσης τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αποβίβασης από το ελικόπτερο και όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος νεαρός βγήκε από το ελικόπτερο υπό την παρουσία συνοδού του ελικοδρομίου, ο οποίος τον οδήγησε σε ασφαλή χώρο μακριά από το ελικόπτερο. Η εκδοχή της εταιρίας αναφέρει  ότι ο 22χρονος έκανε μεταβολή, διάνυσε μια απόσταση 15 μέτρων και επέστρεψε στο διάδρομο προσγείωσης.

Ωστόσο φίλος του θύματος, που επέβαινε στο ελικόπτερο ανατρέπει την εκδοχή της εταιρίας και σε δηλώσεις του στη Daily Mail, αναφέρει :
«Δεν δόθηκαν οδηγίες κατά την έξοδο από το ελικόπτερο και κανείς δεν μας συνόδευσε στο σαλόνι. Το μόνο που έκαναν ήταν να μας ανοίξουν τις πόρτες.

» Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν εμπόδισε τον Τζακ να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Κανείς μας δεν έφτασε στο σαλόνι πριν συμβεί το ατύχημα, πρόσθεσε ο νεαρός.

» Άκουσα ανθρώπους να λένε ότι ο Τζακ μιλούσε στο τηλέφωνό του και έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο και αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δεν μιλούσε στο τηλέφωνό του και δεν ξέρω γιατί στράφηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, Ιωάννης Κονδύλης, δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο ίδιο μέσο ότι ο Τζακ αψήφησε τις εντολές τρέχοντας πίσω προς το ελικόπτερο με το τηλέφωνό του στο αυτί.

Υποστήριξε: «Και οι τέσσερις επιβάτες είχαν αποβιβαστεί και συνοδεύονταν σε ιδιωτικό σαλόνι αναμένοντας μια ιδιωτική πτήση για το Λονδίνο. Αλλά καθώς βρίσκονταν στο σαλόνι, το θύμα ξέφυγε και επέστρεψε στην πίστα τρέχοντας προς το ελικόπτερο με γρήγορο ρυθμό».

«Οι μάρτυρες με τους οποίους μιλήσαμε είπαν ότι είχε ένα τηλέφωνο στο αυτί του και προχωρούσε γρήγορα προς το ελικόπτερο, αψηφώντας το προσωπικό εδάφους που του φώναζε «Σταμάτα! Σταμάτα!»» ισχυρίζεται.

«Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα συνέβη το τραγικό ατύχημα. Ήταν φρικτό» προσθέτει.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…