«Σπάρτακος»: Η επική παραγωγή των Μπολσόι live από τη Μόσχα

Ο κύκλος των φετινών μεταδόσεων Τhe Bolshoi Live from Moscow ανοίγει την Κυριακή 7 Νοεμβρίου.

Με τον «Σπάρτακο», ένα από πλέον εντυπωσιακά επικά ρωσικά μπαλέτα, σε χορογραφία Γιούρι Γκριγκορόβιτς πάνω στην βραβευμένη μουσική του Αράμ Χατσατουριάν, ανοίγει ο κύκλος των φετινών μεταδόσεων ΤheBolshoiLivefromMoscow την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου Μουσικής. 

Σε αυτό το μεγάλης κλίμακας έργο, που έχει υψηλές δεξιοτεχνικές απαιτήσεις, οι τέσσερις πρωταγωνιστές, ο Σπάρτακος, η Φρυγία, ο Κράσσος και η Αίγινα, έρχονται συχνά στα όρια των σωματικών τους δυνάμεων και της τεχνικής τους αρτιότητας, αναδεικνύοντάς το σε ένα από τα αριστουργήματα της νεοκλασικής ρωσικής σχολής.

Η θεαματική παραγωγή του Μπολσόι, στην οποία συμμετέχουν οι Κορυφαίοι, οι Σολίστ και το CorpsdeBallet του ιστορικού θεάτρου, προβάλλεται ζωντανά από τη Μόσχα στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με το Μπολσόικαι την Pathé Live, μια σύμπραξη που προσφέρει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης, σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο, να γνωρίσουν διάσημα έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη ρωσική πρωτεύουσα (TheBolshoiBalletLivefromMoscow).

Ο Σπάρτακος

Δημιουργήθηκε από τον Γιούρι Γκριγκορόβιτς το 1968 ειδικά για τα Μπολσόι και καθιερώθηκε αμέσως ως το μπαλέτο-σήμα κατατεθέν του φημισμένου χορευτικού συνόλου. Μάλιστα, στο πρώτο ανέβασμα του Σπάρτακου, τον ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο του θρυλικού μονομάχου ερμήνευσε ένας από τους σπουδαιότερους χορευτές του 20ού αιώνα, ο Βλαντίμιρ Βασίλιεφ. Τον Σπάρτακο έχουν ενσαρκώσει έκτοτε μεγάλα αστέρια του κλασικού χορού, όπως ο Ιρέκ Μουχαμέντοφ, ο Κάρλος Ακόστα και άλλοι.

Μετά τους κατακτητικούς πολέμους του στη Θράκη

Ο ύπατος Κράσσος επιστρέφει θριαμβευτής στη Ρώμη σέρνοντας αιχμάλωτους τον αριστοκράτη Σπάρτακο και τη σύζυγό του Φρυγία. Το ζευγάρι χωρίζεται βίαια: ο Σπάρτακος φυλακίζεται, και η Φρυγία γίνεται σκλάβα του υπάτου. Όμως, η αγάπη του Σπάρτακου για τη γυναίκα του και ο πόθος του για ελευθερία θα τον οδηγήσουν να ηγηθεί μιας εξέγερσης πρωτοφανούς για τα ρωμαϊκά χρονικά. Σύντομα, πολλοί δούλοι θα επαναστατήσουν μαζί του. Αλλά η Αίγινα, η δολοπλόκος και γοητευτική σύντροφος του Κράσσου, εισχωρεί στις γραμμές των επαναστατών για να καταστρέψει τα σχέδια του Σπάρτακου.

Σπάρτακος [Spartacus]

ΜουσικήΑράμ Χατσατουριάν

Χορογραφία Γιούρι Γκριγκορόβιτς

ΛιμπρέτοΓιούρι Γκριγκορόβιτς

(βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Ραφαέλλο Τζοβανιόλλι και στο σενάριο του Νικολάι Βολκόφ)

Διανομή

Σπάρτακος Ίγκορ Τσβίρκο

Αίγινα Σβετλάνα Ζαχάροβα

Φρυγία Άννα Νικούλινα

Κράσσος Αρτέμι Μπελικόφ

Ένας Μονομάχος Ντενίς Σάβιν

και τοCorpsdeBallet των Μπολσόι

Διάρκεια 2 ώρες και 50 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων

8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 15€. 

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

https://www.megaron.gr/metra-prolipsis-kata-tou-covid-19-sto-megaro-mousikis-athinon/

Εισιτήρια 210 7282333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public. 

Κασσελάκης από Καβάλα: Ο Ανδρέας Παπανδρέου έφτιαξε ένα καινοτόμο κοινωνικό κράτος και ο Αλέξης Τσίπρας το κράτησε όρθιο

Κασσελάκης από Καβάλα: Ο Ανδρέας Παπανδρέου έφτιαξε ένα καινοτόμο κοινωνικό κράτος και ο Αλέξης Τσίπρας το κράτησε όρθιο

Με περιοδεία σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, ολοκλήρωσε τις δημόσιες επισκέψεις και ομιλίες του ο…