Σπάνιο ντοκουμέντο από την τελευταία φορά που στάθηκαν μαζί μπροστά στον φακό ο "Χοντρός και ο Λιγνός" (videos)

cover
NewsRoom 18/09/2014 | 14:17

Είναι η τελευταία φορά που το διασημότερο κωμικό δίδυμο στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, ο «Χοντρός» και ο «Λιγνός» στέκονται μπροστά στον φακό μαζί. Ο Όλιβερ Χάρντι (Χοντρός), -μείον 63 κιλά- πειράζει για τελευταία φορά, το..  έτερον του ήμισυ Σταν Λόρελ (Λιγνό).

bxujeoxiqaao3hm.jpg

Του τσιμπάει την μύτη, του χαλάει τη γραβάτα και του κάνει τις γνωστές γκριμάτσες του. Ο Χάρντι, δύο χρόνια πριν, είχε υποστεί μία καρδιακή προσβολή και έχασε τα περιττά κιλά, έπειτα από παρότρυνση του γιατρού του.

Το σπάνιο ντοκουμέντο γυρίστηκε το 1956, την χρονιά που ο Χάρντι και ο Λόρελ ετοίμαζαν την κινηματογραφική τους επιστροφή. Η μοίρα όμως, είχε άλλα σχέδια. Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, ο αγαπημένος «Χοντρός» του κινηματογράφου, Όλιβερ Χάρντι, υπέστη ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, που τον καθήλωσε τους επόμενους μήνες στο κρεβάτι. Δεν μπορούσε να μιλήσει, ούτε να κινηθεί. Τον Αύγουστο του 1957, υπέστη δύο νέα εγκεφαλικά και «έφυγε» από τη ζωή λίγες ημέρες αργότερα. Μία εβδομάδα μετά τον θάνατο του Χάρντι, ο Σταν Λόρελ έδωσε μία συγκινητική συνέντευξη στο ραδιόφωνο. «Ήταν σαν αδελφός μου. Έτσι τελειώνει η ιστορία του Χοντρού και του Λιγνού» είπε. Ο Σταν «έφυγε» από τη ζωή 8 χρόνια μετά, τον Φεβρουάριο του 1965, μετά από καρδιακή προσβολή.

Δείτε και θυμηθείτε μερικά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα του «αθάνατου» κωμικού διδύμου: