Newsroom

Newsroom

Eπανεμφάνιση Τσιόδρα: Η ανησυχητική πρόβλεψη για την εξέλιξη της πανδημίας

Εξαπέλυσε οξεία επίθεση σε όσους «διατυπώνουν αντιεπιστημονικές ανοησίες» και έκανε απολογισμό της πρώτης περιόδου 

5136718 0

Τις προειδοποιήσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νόσων (ECDC) ανέδειξε σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου της Αθήνας ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος μετά από καιρό απουσίας, αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας και στην αναμενόμενη έξαρση της σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου της Αθήνας, προς τιμήν του Ελληνοαμερικανού καθηγητή Ιατρικής και Κοινωνικών Επιστημών, Νικόλα Χρηστάκη, ο κ. Τσιόδρας, όπως αναφέρει το iatronet.gr, υπογράμμισε πως όσο υψηλότερη είναι η εμβολιαστική κάλυψη, τόσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός των νοσηλειών και των θανάτων.

Εξαπέλυσε οξεία επίθεση κατά όλων εκείνων οι οποίοι  όπως ανέφερε – «διατυπώνουν αντιεπιστημονικές ανοησίες, ενώ δεν έχουν ιδέα πως γίνεται η σύγκριση των δεδομένων».

Ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε πως η Ελλάδα πήγε καλά με την πανδημία, διότι, στα πρώτα κύματα, «ακούγαμε τους ειδικούς, προσέχαμε, συμμορφωνόμασταν με τους κανόνες προστασίας και δεν ακούγαμε αντιεπιστημονικες και επικριτικές απόψεις».

Ο ίδιος μάλιστα φαίνεται πως εξαπέλυσε οξεία επίθεση κατά όλων εκείνων οι οποίοι – όπως ανέφερε – «διατυπώνουν αντιεπιστημονικές ανοησίες, ενώ δεν έχουν ιδέα πως γίνεται η σύγκριση των δεδομένων».

Σε ότι αφορά της επιδόσεις της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, ο Σωτήρης Τσιόδρας σχολίασε πως: «η Ελλάδα πήγε καλά με την πανδημία, διότι, στα πρώτα κύματα, ακούγαμε τους ειδικούς, προσέχαμε, συμμορφωνόμασταν με τους κανόνες προστασίας και δεν ακούγαμε αντιεπιστημονικες και επικριτικές απόψεις».