«Σπάνε» τα ισόβια για τον Κορκονέα – Με το ένα πόδι εκτός φυλακής

Παρά την ενοχή του για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με άμεσο δόλο ο Επαμεινώνδας Κορκονέας βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός φυλακής.

EK Korkoneas 2

Η ποινή που ανακοινώθηκε από το δικαστήριο, είναι 13 χρόνια ενώ ο εισαγγελέας είχε προτείνει 15. Με τον Κορκονέα να έχει εκτίσει τουλάχιστον 10 χρόνια (σχεδόν 11), εργαζόμενος στη φυλακή, ο νόμος του επιτρέπει να ζητήσει την αποφυλάκισή του, αφού έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του.

Επίσης, στον Επαμεινώνδα Κορκονέα αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Ενστάσεις και αντιρρήσεις σημειώθηκαν από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, της Ζωής και του Νίκου Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι προανήγγειλαν αναίρεση στον Άρειο Πάγο. 

Ως εκ τούτου δεν άλλαξε κάτι από την πρωτόδικη απόφαση αναφορικά με το βασικό κατηγορούμενο, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αντιθέτως το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώο λόγω αμφιβολιών τον Βασίλειο Σαραλιώτη.

Από την διαδικασία απουσίαζε σήμερα, η μητέρα του Αλέξανδρου.

Ένοχος με άμεσο δόλο ο Κορκονέας, αθώος ο Σαραλιώτης

Την ενοχή του Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008, αποφάσισε και το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας. Αθώος, λόγω αμφιβολιών, ο Βασίλης Σαραλιώτης.

Ομόφωνα ένοχο έκρινε τον Επαμεινώνδα Κορκονέα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με άμεσο δόλο.

Ως εκ τούτου δεν άλλαξε κάτι από την πρωτόδικη απόφαση αναφορικά με το βασικό κατηγορούμενο, για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελική πρόταση ήθελε τη μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση μεενδεχόμενο δόλο.

Σε κάθειρξη 13 ετών καταδικάστηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Ενστάσεις και αντιρρήσεις από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, της Ζωής και του Νίκου Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι προανήγγειλαν αναίρεση στον Άρειο Πάγο.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώο λόγω αμφιβολιών τον Βασίλειο Σαραλιώτη. Ο δεύτερος ειδικός φρουρός είχε καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε 10ετή κάθειρξη, αλλά αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012 μέχρι την εκδίκαση του Δευτεροβάθμιου, το οποίο, τελικά, τον έκρινε σήμερα αθώο.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων