"Σουρωτήρι" έκαναν οι τούρκοι το Αιγαίο με 41 παραβιάσεις – Υπέρπτηση τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικό νησί

Τον παλιό της εαυτό προ πραξικοπήματος προσπαθεί να θυμηθεί η τουρκική πολεμική αεροπορία. Λίγο μετά τις 2 και μισή, σχηματισμός 4 τουρκικών F-16 μπήκε στο FIR Αθηνών μεταξύ Λέσβου και Χίου και στην συνέχεια χωρίστηκε σε δύο ζεύγη.

57ea751c1dc5244e268b45f7

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Τα τουρκικά αεροπλάνα πετούσαν στα 10.000 πόδια. Τα δύο από αυτά ήταν οπλισμένα.

Ο ένας από τους δύο σχηματισμούς προχώρησε σε υπέρπτηση της νησίδας Ανθρωποφάγοι και στην συνέχεια βγήκε από το FIR Αθηνών 2 λεπτά μετά. Οι τούρκοι όμως συνέχισαν το “παιχνιδάκι” εισόδου και εξόδου στον εθνικό ενάεριο χώρο δοκιμάζοντας τα νεύρα των ελλήνων χειριστών. Πρόκειται για την πρώτη “σοβαρή” εμφάνιση των τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία που είχε σαν αποτέλεσμα πάνω από 200 χειριστές της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας να αποταχθούν.

Η πολεμική αεροπορία απογείωσε μαχητικά ετοιμότητας από το προκεχωρημένο αεροδρόμιο της Λήμνου που αναγνώρισαν τα τουρκικά. Δεν υπήρξε εμπλοκή ωστόσο σε εικονική αερομαχία.

Συνολικά σημειώθηκαν 41 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου με τις 27 από αυτές να τις έχουν σημειώσει τα τουρκικά F-16.

Η ημέρα όμως δεν τελείωσε εκεί καθώς σε παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθήνων και παραβιάσεις του ΕΕΧ, προχώρησε και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Ηράκλειο: ΕΔΕ στο σχολείο όπου φοιτούσε η 17χρονη Νικολέτα που έπεσε από γέφυρα του ΒΟΑΚ

kriti arxiki 1

Ηράκλειο: ΕΔΕ στο σχολείο όπου φοιτούσε η 17χρονη Νικολέτα που έπεσε από γέφυρα του ΒΟΑΚ

«Η κυβέρνησης που αδιαφορεί επιδεικτικά για τον… ψυχικό μαραθώνιο των παιδιών και εφήβων να βρουν…