Σούπερ Τρίτη: Θρίλερ στο Τέξας μεταξύ Μπάιντεν και Σάντερς

Ο Σάντερς ηττήθηκε σε αρκετές από τις αναμετρήσεις της ημέρας, αλλά προβάλλει σθεναρή αντίσταση

AP Biden

Σε εξαιρετικά αμφίρροπη μάχη εκτυλίχθηκε η εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών για την ανάδειξη του υποψήφιου της παράταξης στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ππου διεξήχθη χθες «Σούπερ Τρίτη» στην πολιτεία Τέξας.

Με περίπου το 61% των εκλογικών τμημάτων να έχει ενσωματωθεί, ο Τζο Μπάιντεν παίρνει προβάδισμα δύο μονάδων επί του Μπέρνι Σάντερς. Ο πρώην αντιπρόεδρος συγκεντρώνει το 30% έναντι 28% του γερουσιαστή του Βερμόντ, σύμφωνα με δεδομένα της Edison Research.

Νωρίτερα, ο Σάντερς, που ηττήθηκε σε αρκετές από τις αναμετρήσεις της «Σούπερ Τρίτης» αλλά προβάλλει σθεναρή αντίσταση, προηγείτο στην πολιτεία, με το 28,8% (309.000 ψήφους) έναντι 25,6% του Μπάιντεν, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο Τέξας διακυβεύονται 228 αντιπρόσωποι στο κομματικό συνέδριο. Θα μοιραστούν αναλογικά στους υποψήφιους που θα ξεπεράσουν το 15%.

Τα οχυρά των δύο διεκδικητών

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Τζο Μπάιντεν οδεύει σε νίκη στην πολιτεία της Μασαχουσέτης, επικρατεί στις πολιτείες Άρκανσο και Μινεσότα, επικράτησε στην πολιτεία Τενεσί, ενώ επικρατεί επίσης στη Βιρτζίνια, στη Βόρεια Καρολίνα και στην Αλαμπάμα, καθώς και στην Οκλαχόμα.

Από την άλλη, ο Μπέρνι Σάντερς οδεύει να επικρατήσει στην Καλιφόρνια, έπειτα από την επικράτησή του στο Βερμόντ, το Κολοράντο και τη Γιούτα.

Ο Σάντερς, παρά τις νίκες που καταγράφει ο κεντρώος αντίπαλός του Τζο Μπάιντεν μέχρι τώρα, εξέφρασε την «απόλυτη πίστη του» στη νίκη του στην κούρσα για την εξασφάλιση του χρίσματος των Δημοκρατικών. «Σας διαβεβαιώνω με απόλυτη πίστη, θα κερδίσουμε το χρίσμα των Δημοκρατικών και θα νικήσουμε τον πιο επικίνδυνο πρόεδρο στην ιστορία της χώρας μας», είπε ο Σάντερς στους υποστηρικτές του στο Βερμόντ.

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, που δαπάνησε τεράστιο ποσό — περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια — από την προσωπική του περιουσία για τηλεοπτικά σποτ και διαφημιστικές καταχωρίσεις ενόψει «Σούπερ Τρίτης», θα εξετάσει το εάν θα συνεχίσει ή όχι την προσπάθειά του για να γίνει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου σήμερα Τετάρτη, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, καθώς έχει μόνο μία επικράτηση, στην πολιτεία της Χαβάης.

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…