Σούπερ Λίγκα: Χωρίς νικητή το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού (0-0)

Ο Ολυμπιακός ανάγκασε τον Παναθηναϊκό σε παθητικό ρόλο αλλά οι «πράσινοι» καλά κλεισμένοι στα μετόπισθεν πήραν το 0-0 στο «Καραϊσκάκη» και γκρέμισαν τους Πειραιώτες από την κορυφή της βαθμολογίας στην 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα.

5391330

Το ματς ξεκίνησε σε χαμηλούς ρυθμούς με τις δύο ομάδες να προσέχουν να μην αιφνιδιαστούν και είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 25ο λεπτό δεν είχαμε κάποια σημαντική φάση. Φάσεις που ξεκίνησαν να έρχονται μετά το 30’ με τους «πράσινους» να δείχνουν πιο φρέσκοι από τους «ερυθρόλευκους» και οι οποίοι ήθελαν να εκμεταλλευτούν την κούραση τους καθώς έρχονταν από το παιχνίδι της Πέμπτης στην Κωνσταντινούπολη με τη Φενέρμπαχτσε.

Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε πιο ορεξάτος αλλά στο διάστημα που πίεζε πολύ την άμυνα του Παναθηναϊκού, ήρθαν οι οπαδοί του από τη θύρα 7 να ανάψουν δεκάδες καπνογόνα, να χαθεί η ορατότητα και ο ρέφερι να διακόψει για 2η φορά το ντέρμπι (είχε γίνει το ίδιο στο ξεκίνημα του αγώνα) μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα…

Ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει και πάλι με τους φιλοξενουμένους σε παθητικό ρόλο να έχουν το μυαλό τους να μη δεχτούν γκολ παρά να πετύχουν. Στο 70’ ο Λαλά είχε δοκάρι και στο72’ με τον Ρέαμπτσιουκ δημιουργήθηκε νέος κίνδυνος στην περιοχή του Μπρινιόλι, με τους «πράσινους» να απειλούν με τον Αλεξανδρόπουλο στο 74’ αλλά μπλόκαρε ο Βατσλίκ. Το ντέρμπι άναψε για τα καλά και στο 77’ ο Μπρινιόλι έσωσε εντυπωσιακά σε προσπάθεια του Αγκιμπού. Στα 12 λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι και το ντέρμπι τελείωσε χωρίς γκολ.

Ο Σλοβένος ρέφερι Ζλάβκο Βίντσιτς «κιτρίνισε» τους Χατζηγιοβάνη, Μπρινιόλι, Σισέ, Λούντγκβιστ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μ. Καμαρά (90’ Κούντε), Μπουχαλάκης (96’ Λόπες), Α. Καμαρά, Μασούρας (80’ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί, Τικίνιο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Σάντσες, Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Χατζηγιοβάνης (78’ Λούντκβιστ), Παλάσιος (78’ Μακέντα), Βιτάλ (96’ Αϊτόρ), Καρλίτος (92’ Μαουρίτσιο).

*Πριν την έναρξη του ντέρμπι ο Β. Μαρινάκης τίμησε τον Βασίλη Σπανούλη που αποχώρησε από την αγωνιστική δράση και αποθεώθηκε από τους φίλους του Ολυμπιακού.

*Στις εξέδρες παραβρέθηκε μια μικτή παλαιμάχων της Ουγγαρίας μεταξύ των οποίων ήταν οι παλιοί μεγάλοι άσοι Ολυμπιακού και ΑΕΚ, Λάγιος Ντέταρι και Μάρτον Εστερχάζι, αντίστοιχα.

Πηγή: documentonews.gr