Newsroom

Newsroom

Σουμάτρα: Στους 28 οι νεκροί από την πτώση λεωφορείου σε χαράδρα

Ομάδα διάσωσης ανακοίνωσε ότι κατάφερε να απεγκλωβίσει τουλάχιστον 13 επιζώντες

AP 19358247326109

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και οκτώ παιδιά, σκοτώθηκαν στο νησί της Σουμάτρα στην Ινδονησία, όταν λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα και κατέληξε σε ρέμα 150 μέτρα πιο κάτω, όπως γνωστοποίησε σήμερα η αστυνομία ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων νεκρών.

Το λεωφορείο, που εκτελούσε δρομολόγιο στην επαρχία της Νότιας Σουμάτρας, έπεσε στη χαράδρα λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας [τοπική ώρα· 18:00 ώρα Ελλάδας], καταλήγοντας σε ποτάμι, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Ντόλι Γκουμάρα ανακοίνωσε σήμερα ότι χθες εντοπίστηκε ένα ακόμα πτώμα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 28. Οκτώ από τους επιβάτες που σκοτώθηκαν ήταν παιδιά, διευκρίνισε ο Γκουμάρα. «Ταυτοποιήσαμε 27 νεκρούς και έως σήμερα παραμένει ένα πτώμα που δεν έχει αναγνωριστεί. Πρόκειται για γυναίκα», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ομάδα διάσωσης ανακοίνωσε ότι κατάφερε να απεγκλωβίσει τουλάχιστον 13 επιζώντες, ενώ σήμερα συνεχίζονται οι έρευνες για να εντοπιστούν και άλλα πτώματα που μπορεί να παρασύρθηκαν από το ποτάμι.

Το λεωφορείο είχε αναχωρήσει με 27 επιβάτες αλλά επιβίβασε κι άλλους καθ’ οδόν. Επιζήσαντες είπαν στους αστυνομικούς πως την ώρα που έγινε το δυστύχημα στο λεωφορείο επέβαιναν περίπου πενήντα άνθρωποι.

«Είναι πιθανόν να υπάρχουν περισσότερα θύματα, γι’ αυτό συνεχίζουμε τις έρευνες», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τοπικής ομάδας έρευνας και διάσωσης, ο Ταουφάν, ο όποιος όπως πολλοί από τους συμπατριώτες χρησιμοποιεί μόνο ένα όνομα.

Το δυστύχημα έγινε κοντά στην πόλη Παγκάρ Αλάμ, σε απόκρημνη, απομονωμένη περιοχή, που περιέπλεξε τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Οι τραγωδίες είναι συχνές στους δρόμους του αρχιπελάγους, καθώς τόσο ο στόλος των οχημάτων, όσο και οι υποδομές είναι σε κακή κατάσταση και αρκετοί οδηγοί είναι άπειροι. Τον Σεπτέμβριο, τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν άλλο λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα στην περιοχή Σουκαμπούμι (ανατολική Ιάβα).

Τέσσερις μήνες νωρίτερα, στην ίδια περιοχή, 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν επιβάτης προσπάθησε να αποσπάσει τον έλεγχο από τον οδηγό λεωφορείου, με αποτέλεσμα το όχημα να συγκρουστεί με δύο διερχόμενα αυτοκίνητα.

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…