Newsroom

Newsroom

Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής με 2.600 τμ!

Τα εγκαίνια της έκθεσης, σχετικά με την δημοφιλή σειρά εποχής “Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής” κλήθηκε να κάνει ο Χαλίτ Εργκέντς, που…

suleiman 1

Τα εγκαίνια της έκθεσης, σχετικά με την δημοφιλή σειρά εποχής “Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής” κλήθηκε να κάνει ο Χαλίτ Εργκέντς, που έζησε για τέσσερα χρόνια σαν Σουλεϊμάν. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πολλές χώρες που επιθυμούν να φιλοξενήσουν τα εκθέματα.

Εδώ και 14 μήνες προετοιμαζόταν η έκθεση που φιλοξενείται σε 2.600 τ.μ. με έπιπλα, κοστούμια, αξεσουάρ και στοιχεία για τη ζωή στην οθωμανική αυτοκρατορία του 16ου αιώνα. «Για μένα η σειρά αυτή ήταν μια πολύ μεγάλη υπόθεση», δήλωσε ο Χαλίτ Εργκέντς, ο οποίος συγκινήθηκε όταν αντίκρισε το ομοίωμα του ως Σουλεϊμάν και δίπλα στο δικό του αυτό του Τουντζέλ Κουρτίζ, ο οποίος πέθανε λίγο μετά την πρεμιέρα της 3ης σεζόν. Η Μπεργκιουζάρ Κορε’λ δεν μπόρεσε να συνοδέψει το σύζυγο της, ο οποίος μετά έφυγε με τη Μελτεμ Τζουμπούλ, η οποία υποδυόταν τη Φατμά, μία από τις αδελφές του σουλτάνου. Η Πελίν Καραχάν (Μιχριμάχ), η οποία θα γίνει σύντομα μαμά, πήγε με το σύζυγο της Μπεντρί Γκιουντάι, όπως και η Νουρ Φετάχογλου (Μαχιντεβράν) με τον Λεβεντ Βεζίρογλου, ο Μεχμετ Γκιον-σουρ (Μουσταφά) με την Ιταλίδα σύζυγο του Κατερίνα Μόνγκιο και η Μερβε Μπολουγιούρ (Νουρμπανού) με το φίλο της Μουρατ Νταλκιλίτς. Μόνοι ήρθαν ο Ενγκίν Οζτούρκ (Σελίμ) με τον Οκάν Γιαλαμπίκ (Ιμπραήμ πασάς), ο Αράς Μπουλοΰτ Ιγνεμλί (Μπεγιαζίτ) και η Μπεράκ Τουζουνατάτς (Μιχρουνισά).

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…