Σουηδία: Ενέδρα θανάτου σε Τούρκο δημοσιογράφο – Είχε καταγγείλει σχέσεις της κυβέρνησης Ερντογάν με τη μαφία

Ο Αχμέτ Ντονμέζ, του οποίου τα ρεπορτάζ είναι σφόδρα επικριτικά για την κυβέρνηση Ερντογάν και ειδικά για τις σχέσεις της με μαφιόζικες ομάδες, δέχθηκε επίθεση από δύο άγνωστους άνδρες μπροστά μάλιστα στα μάτια της 6χρονης κόρης του.

Δολοφονική απόπειρα εναντίον Τούρκου δημοσιογράφου ο οποίο ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στη Σουηδία έλαβε χώρα την Παρασκευή στην Στοκχόλμη.

Σύμφωνα με ανεξάρτητες, μη κρατικές πηγές, ο Αχμέτ Ντονμέζ, του οποίου τα ρεπορτάζ είναι σφόδρα επικριτικά για την κυβέρνηση Ερντογάν και ειδικά για τις σχέσεις της με μαφιόζικες ομάδες, δέχθηκε επίθεση από δύο άγνωστους άνδρες μπροστά μάλιστα στα μάτια της 6χρονης κόρης του.

Ο δημοσιογράφος έχασε τις αισθήσεις του και σύμφωνα με τις αναφορές νοσηλεύεται σε σουηδικό νοσοκομείο. Νωρίτερα μέσα από ανάρτησή του στο twitter, o Nτονμέζ είχε κοινοποιήσει ότι δέχεται απειλές θανάτου από το το μαφιόζο Ιχσάν Χισαρτσί αφού είχε τονίσει σε βίντεο στο youtube ότι ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού κάλυπτε άλλο αφεντικό της μαφίας.

Μάλιστα, ένα από αυτά τα μηνύματα, που έφτασε στο δημοσιογράφο μέσω WhatsApp, έλεγε επί λέξει:” Να μην νιώθεις ασφαλής στη Σουηδία, θα σου κόψουν το κεφάλι μέσα σε 24 ώρες!”

Όσο βρισκόταν στην Τουρκία, ο Ντονμέζ εργαζόταν για την εφημερίδα Zaman η οποία έκλεισε μετά από κυβερνητική παρέμβαση το 2016. Η κατηγορία ήταν ότι βρισκόταν σε ανοιχτή επαφή με το κίνημα Γκιουλέν το οποίο κατά το κυρίαρχο κυβερνητικό αφήγημα, σχεδίασε το πραξικόπημα του 2016.

Δεκάδες χώρες καλούν τη Ρωσία να αποσυρθεί από το πυρηνικό εργοστάσιο Ζαπορίζια

AP - Ουκρανια

Δεκάδες χώρες καλούν τη Ρωσία να αποσυρθεί από το πυρηνικό εργοστάσιο Ζαπορίζια

«Το γεγονός ότι σταθμεύουν στην πυρηνική εγκατάσταση μέλη του στρατιωτικού προσωπικού της Ρωσίας και όπλα…