Σοβαρή καταγγελία Πολάκη για εμπλοκή βουλευτή της Ν.Δ. σε fund που εξαγόρασε δάνεια

Δεν είναι μόνο ο Μαραβέγιας που έλαβε έγκριση για επιχορήγηση μέσω εταιρείας. Έτερο «γαλάζιο στέλεχος» της ΝΔ κάνει εδώ και χρόνια τρελές business με τα δάνεια των τραπεζών!

Θυμάστε τον βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση, τον κουμπάρο του Στέλιου Πέτσα; Αυτόν που καταγγέλθηκε ότι είχε εισπρακτική εταιρεία με γραφεία και στο Ηράκλειο; Ο ίδιος είχε ξεχάσει να καταθέτει πόθεν έσχες, ενώ διατηρούσε και ένα site το οποίο φυσικά χρηματοδοτήθηκε από τη λίστα Πέτσα; Η υπόθεση με την εισπρακτική εταιρεία στη οποία φέρεται να σχετίζεται είχε αποκαλυφθεί πριν από 2,5 χρόνια. Συγκεκριμένα, δάνεια ύψους 63 εκατομμυρίων ευρώ από την τράπεζα Πειραιώς φέρεται να αγόρασε εταιρεία που συνδέεται ευθέως με τον βουλευτή της Ν.Δ. , αντί του ευτελούς τιμήματος των 4 εκατομμυρίων, Το ποσό αυτό μάλιστα φαίνεται ότι καταβλήθηκε με μετρητά από την εταιρεία, ενώ όπως καταγγέλλει ο Παύλος Πολάκης μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιευθεί ούτε ισολογισμός στο ΓΕΜΗ.

Ο Παύλος Πολάκης αναφέρεται ονομαστικά στον βουλευτή Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση, χαρακτηρίζοντάς τον «μπουμπούκι» και «λεμονανθό», που σύμφωνα με τον ίδιο κάνει «εδώ και χρόνια τρελές business με τα δάνεια των τραπεζών».

Όπως αναφέρει ο Πολάκης, ο γαλάζιος βουλευτής φαίνεται να «έφτιαξε το 2010 με έναν Κύπριο την εταιρεία ειδικού σκοπού ΠΛΑΤΩΝ Α.Ε Τιτλοποιήσεων Απαιτήσεων, με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 60.000€», ενώ το 2011 αγόρασε «μέσω της εταιρείας δάνεια από την Τράπεζα Πειραιώς ύψους 62.771.892 ευρώ, αντί συνολικού τιμήματος 4.300.000 ευρώ, τα οποία μάλιστα πληρώθηκαν με τραπεζική κατάθεση στην Πειραιώς».

Όπως σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η εν λόγω εταιρία «δεν έχει δημοσιεύσει ποτέ Ισολογισμούς στο ΓΕΜΗ, ώστε να φαίνονται οι εισροές και εκροές της και άρα η πορεία του χρήματος που διακινεί και διαχειρίζεται».

Στη συνέχεια ο Παύλος Πολάκης παραθέτει μια σειρά ερωτήσεων «γιατί κύριε Πάτση;», διερωτάται. «Που και πώς βρήκε η εταιρεία του Πάτση 4 και πλέον εκατομμύρια για να αγοράσει τα δάνεια από την Πειραιώς; Πόσα χρήματα έχει εισπράξει η εταιρεία του Πάτση από τα δάνεια των 63.000.000 € που έχει αγοράσει; Πλειστηριασμούς έχει κάνει;», προσθέτει παραθέτοντας τους προβληματισμούς τους. «Στο τελευταίο ΔΣ της εταιρείας του που δημοσιεύτηκε στο ΓΕΜΗ και έληγε το 2021, ο Πάτσης δεν έχει αντικατασταθεί. Νόμιμο είναι, ηθικό είναι; Εν ενεργεία βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου να είναι στο ΔΣ εταιρίας που κάνει πλειστηριασμούς και εισπράττει από δάνεια που δάνεια που αγόρασε στο ένα δέκατο της αξίας τους;», συμπληρώνει εξοργισμένος.

«Σύμφωνα με το νόμο λοιπόν, ο κύριος αυτός παραμένει μέχρι σήμερα στην εταιρεία, μέχρι να δημοσιευτεί κάτι νεότερο. Τυχαίο που δεν έχει δημοσιευτεί;
Κύριε Πάτση θα μιλήσετε ή θα το παίξετε κι εσείς ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ…; Και μην μας πείτε ότι πράξατε νόμιμα (παρά τα τόσα κενά που έχουν οι δημοσιεύσεις της εταιρείας σας). Πείτε μας για το πώς αντιλαμβάνεστε το “ηθικόν” ως βουλευτής. Πείτε μας πόσοι από τους ψηφοφόρους σας στα Γρεβενά (που δεν γνώριζαν την δράση της εταιρείας σας) είναι μέσα στους καταλόγους των δανειοληπτών που αγόραζατε τα δάνειά τους!

Περιμένουμε απαντήσεις από τον Ανδρέα Πάτση και την κυβέρνηση της ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΕ. Εν τω μεταξύ, οι δανειολήπτες τρέμουν μήπως χάσουν το σπίτι τους στον πλειστηριασμό! Κάποιοι μάλιστα τον έχουν ψηφίσει κιόλας… To be continued…

Υγ όλα τα αποδεικτικά στοιχεία αυτών που λέω στις φωτογραφίες που ακολουθούν», έκλεισε την ανάρτησή του.

 

 

Ευθύμιος Λέκκας: «Ο σεισμός στην Εύβοια είχε μέγεθος 5.2 ρίχτερ – Ψυχραιμία»

Ευθύμιος Λέκκας: «Ο σεισμός στην Εύβοια είχε μέγεθος 5.2 ρίχτερ – Ψυχραιμία»

«Είμαστε επιφυλακτικοί καθώς δεν γνωρίζουμε ακόμη τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ρήγματος», ανέφερε ο σεισμολόγος Ευθύμιος…