Newsroom

Newsroom

Σοβαρές καταγγελίες για κακοποίηση κρατουμένων στις φυλακές Γρεβενών

Σοβαρότατες καταγγελίες αναφορικά με κακοποίηση κρατουμένων στις φυλακές Γρεβενών έκανε στο www.koutipandoras.gr, το μέλος της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των…

Σοβαρότατες καταγγελίες αναφορικά με κακοποίηση κρατουμένων στις φυλακές Γρεβενών έκανε στο www.koutipandoras.gr, το μέλος της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, Ιωάννα Δρόσου. Σύμφωνα με τις καταγγελίες άνδρες των ΕΚΑΜ, ξεγύμνωσαν κρατουμένους, τούς έριξαν στα τέσσερα και τους χτύπησαν με γκλομπ και tazer.

“Μπήκαν το Σάββατο 2:15 τα ξημερώματα, μπήκαν τα ΕΚΑΜ μαζι με εξωτερική φρουρά οι μισοί φορούσαν κουκούλες και οι άλλοι μισοί όχι. Μπαίνανε σε δυο δυο κελιά, τους βγάλανε έξω, τους γυμνώσανε, τους βάζανε στα τέσσερα και τους υποχρεώναν να πηγαίνουν στα τέσσερα στο γυμναστήριο” τονίζει η κα Δρόσου.

Μάλιστα όπως αναφέρει η ίδια “όταν τους βγάζανε από τα κελιά τους κατέστρεφαν επιδεικτικάα τα κελιά, τούς βγάζαν τις φωτογραφίες τους πετάγαν κάτω τα ρούχα και ρίξαν πάνω λάδια καφέδες, οπότε δεν μπορούν καν να πλυθούν αυτά τα ρούχα και ότι βρίσκαν το καταστρέφαν. Όταν τούς πήγανε στο γυμναστήριο, τούς ρίξανε tazer. Κάποιους τούς πέτυχε στο μάτι, κάποιους στο μπούτι και κάποιους στον ώμο. Τούς βάλανε στο γυμναστήριο να κοιτάνε τον τοίχο, τους χτυπούσαν με τα γκλομπ και τούς λέγανε ότι αυτό γίνεται με εντολή του Ρουπακιώτη”.

Οι καταγγελίες είναι ιδιαίτερα σοβαρές. Και εάν αληθεύουν σίγουρα δεν τιμούν μια ευρωπαϊκή χώρα όπως η Ελλάδα. Το www.koutipandoras.gr επικοινώνησε με το γραφείο του κ. Ρουπακιώτη. Συνεργάτες του υπουργού ανέφεραν ότι “έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από αρμόδιο εισαγγελέα με εντολή του υπουργού, με αφορμή επώνυμη καταγγελία που έφτασε σε μας”.