Σοβαρές εξελίξεις στη δίκη της Ηλιούπολης: Αθώος για τη μια κοπέλα ο αστυνομικός – Ένοχος για τη δεύτερη (video)

Το δικαστήριο διέκοψε λόγω της έντασης του κοινού και επανήλθε για να εκφωνήσει ολόκληρη την απόφασή του

ilioupoli astynomikos

Ένοχος για τη μια εκ των δύο γυναικών που τον είχαν κατηγορήσει, και αθώος για τη δεύτερη, κρίθηκε όπως όλα δείχνουν ο αστυνομικός Δ. Μπουγιούκος, στην πολύκροτη υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο Αντωνία Λεγάκη, τόσο ο αστυνομικός, όσο και ο πρώην σύντροφος της 19χρονης κοπέλας κρίθηκαν ένοχοι για κάποιες από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

H απόφαση του δικαστηρίου επί της ενοχής των κατηγορουμένων:

Δ. Μπουγιούκος:

(α) Εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων, τελεσθείσα κατά συρροή: αθώος για την Χ., ένοχος για την Ε.

(β) βιασμός κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή: αθώος.

(γ) ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση: ένοχος.

(δ) οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση: ένοχος.

Ντανιέλ:

(α) Διακίνηση ναρκωτικών υπό τη μορφή της αγοράς και της κατοχής: ένοχος για χρήση.

(β) Εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων, στρεφόμενη και κατά ανηλίκου: ένοχος.

Πατέρας της Ε:

– Αθώος για όλες τις άλλες κατηγορίες πλην της παράνομης οπλοκατοχής.

Νωρίτερα, πολλά μέσα είχαν μεταδώσει ότι ο αστυνομικός είχε κηρυχθεί αθώος από το δικαστήριο καθώς, αυτή ήταν η πρώτη απόφαση που εκφωνήθηκε. Ωστόσο στο άκουσμα της λέξης αθώος, το κοινό εξαγριώθηκε με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και να διακοπεί απότομα η εκφώνηση της απόφασης. Μετά την παρέμβαση των ΥΜΕΤ και την εκκένωση της αίθουσας το προεδρείο επανήλθε και εκφώνησε ολοκληρωμένη την απόφασή του η οποία αθωώνει τον αστυνομικό για τη μία υπόθεση, ενώ τον καταδικάζει ως ένοχο για τη δεύτερη.

Τι αφορούσαν οι κατηγορίες

Υπενθυμίζεται ότι οι καταγγελίες έχουν γίνει από μία 19χρονη και μία 25χρονη που έχουν καταγγείλει τον αστυνομικό Δημήτρη Μπουγιούκο ότι τις είχε φυλακισμένες στο σπίτι του στην Ηλιούπολη, τις βίαζε, τις εξέδιδε παρά τη θέλησή τους και τις ανάγκασε να συμμετέχουν σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου.

Όπως αναφέρει σε αναλυτικό της ρεπορτάζ στο Documento η Δανάη Κισκήρα Μπαρτσώκα, ο Δ. Μπουγιούκος κατηγορούνταν συγκεκριμένα για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων, τελεσθείσα κατά συρροή, βιασμό κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση, ενδοοικογενειακή απειλή κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή, παρανομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση, οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση, διακίνηση ναρκωτικών υπό τη μορφή της αγοράς κατ’ εξακολούθηση κατοχής και προσφοράς κατ’ εξακολούθηση και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για η ιδία αποκλειστική χρήση.

Επίσης, ο πατέρας της 19χρονης κατηγορούνταν ότι τη βίαζε από την ηλικία των 11 ετών, βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της κατάχρησης ανήλικου κατ’ εξακολούθηση, της γενετήσιας πράξης μεταξύ συγγενών κατ’ εξακολούθηση, της παράνομης οπλοκατοχής όχι όμως σε ό,τι αφορά το αεροβόλο πιστόλι.

Ο πρώην σύντροφός της, ο οποίος κατηγορείται ότι την εξέδιδε όσο ήταν ανήλικη και παραπέμπεται συγκεκριμένα για διακίνηση ναρκωτικών υπό τη μορφή της αγοράς και της κατοχής, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων στρεφόμενη και κατά ανηλίκου, μαστροπεία με τη μορφή της εξώθησης στην πορνεία ανήλικου με προσφορά υπόσχεσαι πληρωμής χρημάτων.

Ένταση στο δικαστήριο

Μετά την ανακοίνωση μέρους της απόφασης και την αποχώρηση του προεδρείου, στην αίθουσα εισήλθαν δυνάμεις των ΥΜΕΤ, ενώ η ένταση παρέμεινε σε υψηλούς τόνους, με το κοινό να φωνάζει συνθήματα.

Μάλιστα, κατά την επιχείρηση της αστυνομίας να εκκενώσει την αίθουσα από το κοινό, υπάρχουν αναφορές για ρίψη δακρυγόνου εντός του διαδρόμου του δικαστηρίου. Η έδρα επανήλθε αργότερα και εκφώνησε την απόφαση όπως περιγράφεται παραπάνω.

Χαμός στα δικαστήρια Βόλου: H Ζωή Κωνσταντοπούλου εμπόδισε την έξοδο στην πρόεδρο (photo)

6207892

Χαμός στα δικαστήρια Βόλου: H Ζωή Κωνσταντοπούλου εμπόδισε την έξοδο στην πρόεδρο (photo)

«Μην με ακουμπάτε, αυτό που κάνετε είναι παράνομο», φαίνεται να έλεγε στους αστυνομικούς η Ζωή…