Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο έχει προκαλέσει ο θάνατος της Σούλας Αθανασιάδου. Η αγαπημένη ηθοποιός πέθανε τον περασμένο Απρίλιο λίγες ημέρες μετά το Πάσχα σε ηλικία 92 ετών, με τον θάνατό της να γίνεται γνωστός μήνες αργότερα.

Λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου της ηθοποιού, ο τηλεοπτικός σταθμός ANT1, έκανε μια ανάρτηση στο Instagram με μερικά στιγμιότυπα από τις σειρές που είχε πρωταγωνιστήσει η ηθοποιός, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Για την αγαπημένη μας Μάχη, Φρόσω και Ευανθία που πάντα φρόντιζε για όλους με τον δικό της αυθεντικό τρόπο».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANT1 (@ant1tv)

Η είδηση του θανάτου της Σούλας Αθανασιάδου καθυστέρησε να γίνει γνωστή και η αλήθεια είναι ότι ελάχιστοι γνώριζαν για την απώλειά της. Η ίδια έγινε ευρέως γνωστή μέσα από σειρές του ΑΝΤ1, όπως τα «Εγκλήματα» στον ρόλο της Μάχης, που ήταν και σταθμός στη καριέρα της, η «Βότκα Πορτοκάλι», αλλά και στο «Θα βρεις τον δάσκαλό σου» στον ρόλο της Φρόσως.

Τα τελευταία χρόνια της Σούλας Αθανασιάδου έπασχε από Αλτσχάιμερ και είχε βυθιστεί στην απόλυτη σιωπή.

Μάλιστα στα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν της σειράς «Θα βρεις τον δάσκαλο σου» είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους τα πρώτα συμπτώματα της νόσου. Η κηδεία της έγινε παρουσία μόλις 7 ατόμων στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης στις 14 Απριλίου.

Τα δύο ονόματα στο μνήμα της Σούλας Αθανασιάδου

Όπως βλέπουμε σε φωτογραφία που δημοσίευσε η ιστοσελίδα ellinikoskinimatografos, στο μνήμα της αναγράφονται δύο ονόματα. Το βαφτιστικό της που ήταν Ασπασία – Σούλα και τα επίθετα Γαβριηλίδου (του συζύγου της που έφυγε από τη ζωή το 1995) και Αθανασιάδου το πατρικό της.

athanasiadou