Σωτήρης Χατζάκης: «Η γυναίκα στην Ελλάδα θεωρείται ακόμη μέρος ενός κτηματολογίου και μιας προίκας» (video)

«Η γυναίκα λοιπόν όχι μόνο κακοποιείται αλλά αδικείται, περνάει πολύ δύσκολα, ακυρώνονται όνειρα και αιτήματα της», είπε χαρακτηριστικά. 

χατζακης

Ο Σωτήρης Χατζάκης μίλησε στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι με την Μάριον» και μίλησε για το Me Too κι όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και επισήμανε πως «ζούμε σε μια πατριαρχική δομή της κοινωνίας και είναι θέμα εξουσίας. Δηλαδή ο άνδρας δεν μπορεί να κατανοήσει ακριβώς ότι η γυναίκα ήταν, είναι και θα είναι στην Ελλάδα για κάποιο διάστημα ακόμα μέρος ενός κτηματολογίου και μιας προίκας. Τέτοια απίστευτα πράγματα συμβαίνουν και μην ξεγελιόμαστε εμείς στην Αθήνα», είπε και πρόσθεσε:

«Έξω στην περιφέρεια και στις άγονες γραμμές γίνεται χαμός. Η γυναίκα λοιπόν όχι μόνο κακοποιείται αλλά αδικείται, περνάει πολύ δύσκολα, ακυρώνονται όνειρα και αιτήματα της. Άρα πολύ σωστά ήρθε το #metoo για να καλύψει αυτό το κενό. Όμως το #metoo δεν είναι άρθρο του Συντάγματος αλλά ένα κίνημα που πρέπει να προστατευθεί και να προστατεύσει τα δικαιώματα του».

Στο τέλος της συζήτησης σχολίασε: «Άρα πρέπει να θεσμοθετηθεί όπως είναι ο Συνήγορος του Πολίτη, να αποκτήσει νομικό πρόσωπο και εκπροσώπους ώστε να συνεργάζεται με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Έχουμε σοβαρότατα περιστατικά στον χώρο του θεάτρου αλλά όχι μόνο στον χώρο. Φανταστείτε πως είμαστε χιλιάδες άνθρωποι στο θέατρο και είναι λίγες οι περιπτώσεις, απλά εμείς είμαστε στον αφρό γιατί φαινόμαστε» .

 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους