Σώθηκε το σινεμά Άστορ – Διατηρητέα η χρήση του

Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι κρίθηκε διατηρητέα η χρήση του κινηματογράφου Αστορ στην οδό Σταδίου.

αστορ10

Με ανακοίνωση του στα σόσιαλ μίντια ο Ανδρέας Κονταράκης υπεύθυνος της λειτουργίας του σινεμά άστορ και ιδιοκτήτης της εταιρείας διανομής Weirdwave, μάθαμε το καλό νέο ότι η η χρήση του κινηματογράφου Αστορ της οδού Σταδίου κρίθηκε διατηρητέα. Η είδηση έγινε δεκτή με ανακούφιση και χαρά από τον κινηματογραφικό χώρο. Θα ήταν βέβαια ακόμη πιο ευχάριστη αν τα καλά μαντάτα αφορούσαν και το άλλο σημαντικό και ιστορικό σινεμά της περιοχής, το Ιντεάλ που θα λειτουργήσει κανονικά μέχρι τον Δεκέμβριο αλλά από το νέο έτος, το μέλλον του κρίνεται αβέβαιο.

Πάντως για το Άστορ, που βρίσκεται επί της Σταδίου 28 στο ακίνητο που να είναι ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ, τα νέα είναι ευχάριστα καθώς πριν από λίγες μέρες με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Νίκου Ταγαρά, κηρύχθηκε διατηρητέα η χρήση του ως κινηματογράφου.

Σημειώνεται ότι το Άστορ στεγάζεται σε ένα κτίριο με μακρά ιστορία, συνδεδεμένο με την 7η τέχνη, καθώς το σινεμά λειτουργεί από το 1908 ως κινηματογραφική αίθουσα, ενώ από το 1947 έχει την ίδια διαμόρφωση. Πρόσφατα ανακαινίστηκε (2015) και λειτουργεί υπό τη νέα διεύθυνση της εταιρείας διανομής WeirdWave. Ο υπεύθυνος λειτουργίας του Άστορ και διανομέας της Weird Wave Ανδρέας Κονταράκης στην συνομιλία που είχαμε μας μετέφερε την ικανοποίηση του για το ευχάριστο γεγονός εκφράζοντας και την έκπληξη του που η απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Νίκου Ταγαρά όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης είχε την επισήμανση πως «η απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη της WeirdWave».

Στην ερώτηση μας για τη συγκεκριμένη πτυχή μας εξήγησε τα εξής: Την τελευταία μέρα που ο ΕΦΚΑ έκανε ένσταση στην απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τη χρήση του Άστορ, οι Μπάμπης και Ανδρέας Κονταράκης ανταπάντησαν λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία  καθώς είχαν δικαίωμα να παρουσιάσουν τα αιτήματα τους. Με μια σειρά επιχειρημάτων που βασιζόταν σε εκτιμήσεις των αρχιτεκτόνων του ίδιου του υπουργείου που όχι μόνο ενίσχυαν τη δική τους θέση για τη διατήρηση του χώρου του κινηματογράφου ως έχει (με έμφαση στο ότι δεν εμποδίζει την ανέγερση του ξενοδοχειακού κτιρίου όπως μάλλον θα συμβεί) αλλά και τη δημιουργία υπεραξίας – χάρη στην παρουσία του σινεμά-  του νέου κατασκευαστικού χώρου κέρδισαν, όπως φαίνεται, τη συνέχιση λειτουργίας του ιστορικού σινεμά. Και αυτό είναι ένα καλό νέο για την πόλη μας.

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός ανασύρθηκε 77χρονος λουόμενος στην περιοχή της Νέας Καλλικράτειας

thalassa 3

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός ανασύρθηκε 77χρονος λουόμενος στην περιοχή της Νέας Καλλικράτειας

Ο 77χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, όπου…