"Sorry for Brussels" από τους πρόσφυγες στην Ειδομένη (ΦΩΤΟ)

Μία συγκλονιστική εικόνα κάνει το γύρο του διαδικτύου, με ένα προσφυγόπουλο από την Ειδομένη να κρατά ένα πανό γράφοντας: «Sorry for Brussels».

56f148f31dc52428768b4879

Με τον τρόπο αυτό οι πρόσφυγες εκφράζουν εκτός από τα συλλυπητήριά τους και την απόγνωση τους, αφού γνωρίζουν πως μετά και από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην καρδιά της Ένωσης, οι μετεγκαταστάσεις σε κράτη – μέλη της ΕΕ θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολες.


Αίνιγμα η εφαρμογή της συμφωνίας μετά τα νέα χτυπήματα

Σε αίνιγμα μετατράπηκε η εφαρμογή της πρόσφατης συμφωνίας μεταξύ ΕΕ – Τουρκίας, αφού τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Βέλγιο αλλάζουν άρδην τα δεδομένα. 

Ως γνωστόν, χιλιάδες πρόσφυγες είναι εγκλωβισμένοι στα ελληνικά σύνορα, περιμένοντας το πότε θα συνεχίσουν το ταξίδι τους για τις χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης.

Οι εθελοντικές μετεγκαταστάσεις προσφύγων σε κράτη – μέλη της ΕΕ είναι ρητό σημείο της συμφωνίας, πλέον όμως τίθεται εν αμφιβόλω μετά και τα πολύνεκρα χτυπήματα στις Βρυξέλλες.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Γιούνκερ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο Μέρκελ και τον Ολλανδό πρωθυπουργό Ρούτε, που έχει την προεδρία της ΕΕ αυτό το εξάμηνο, λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες.

Αξιοσημείωτο δε πως η Όλγα Γεροβασίλη στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε ότι η Τουρκία μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα.