Newsroom

Newsroom

Σόρος: Ρωτήστε τη Μέρκελ ποιος φταίει για τη Χρυσή Αυγή

Με ευθείες βολές για την Άγκελα Μέρκελ και την πολιτική της λιτότητας τοποθετήθηκε για τη Χρυσή Αυγή ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ…

Με ευθείες βολές για την Άγκελα Μέρκελ και την πολιτική της λιτότητας τοποθετήθηκε για τη Χρυσή Αυγή ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος. «Συνέπεια της γερμανικής πολιτικής είναι η ανάδυση ακροδεξιών ομάδων, όπως η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα. Υπάρχει τάση προς μια παρόμοια κατεύθυνση, του λαϊκισμού και του εξτρεμισμού», υποστηρίζει ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος σε συνέντευξή του στο Der Spiegel.

«Η κατάσταση που έχει προκύψει από την ευρωπαϊκή κρίση δεν είναι ούτε σταθερή ούτε ανεκτή. Η Γερμανία θα πρέπει να αναλάβει περισσότερες ευθύνες για να μην καταρρεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που δεν είναι στα γερμανικά συμφέροντα», πρόσθεσε ο Σόρος, καλώντας τη σιδηρά καγκελάριο μέσα από συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό να αλλάξει πολιτική και οικονομική «ρότα». 

Αναφερόμενος στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ο μεγαλοεπενδυτής υπογράμμισε πως «είναι κοινό μυστικό ότι το χρέος της Ελλάδας δεν μπορεί να αποπληρωθεί. Από συζητήσεις που έχω με ιδιώτες επενδυτές είμαι στη θέση να γνωρίζω ότι η αλλαγή της στάσης τους έχει ως προαπαιτούμενο ένα γενναίο κούρεμα του χρέους, το οποίο θα το καταστήσει σε συνδυασμό με αναγκαία μέτρα βιώσιμο. Έτσι θα μπορούσε η Ελλάδα να ανακάμψει σύντομα».

«Εξάλλου, πρέπει να θυμόμαστε ότι και η Γερμανία έχει επωφεληθεί από μειώσεις χρέους και επιμηκύνσεις μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μεταξύ άλλων, και από την Ελλάδα, αλλά τώρα δείχνει αδιάλλακτη», επισημαίνει ο Τζορτζ Σόρος.

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

androulakis

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια…