Newsroom

Newsroom

“Σόου” και ένταση στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου

Σε σόου για λίγους εξελίχθηκε η σημερινή δεύτερη μέρα της απολογίας του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο πρώην υπουργός επιτέθηκε…

Σε σόου για λίγους εξελίχθηκε η σημερινή δεύτερη μέρα της απολογίας του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο πρώην υπουργός επιτέθηκε κατά του δικαστηρίου και έκανε λόγο για προκατάληψη, ενώ ο πρόεδρος του Δικαστηρίου εμφανώς εκνευρισμένος ζήτησε από τον ‘Ακη Τσοχατζόπουλο, και να μιλήσει για τις off shore εταιρείες.

«Αφήστε το μυθιστόρημα του ΠΑΣΟΚ, την βραδιά των Ιμίων και τις κυβερνήσεις της δεκαετίας του ’90 και ελάτε στο δια ταύτα: τις τις off shore και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος», είπε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος απτόητος, υποστήριξε οι ποτέ δεν πήρε ανταλλάγματα για τις συμβάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς η διαδικασία μέσα από τα όργανα και το ΚΥΣΕΑ είναι αδιάβλητη και χαρακτήρισε τις κατηγορίες σε βάρος του «αέρα κοπανιστό».

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του κ. Τσοχατζόπουλου σημειώθηκε ένταση μεταξύ του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου και του προέδρου του δικαστηρίου. Ο πρόεδρος απομάκρυνε το συνήγορο του κ. Τσοχατζόπουλου Γιάννη Παγορόπουλου από την αίθουσα και προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης.”

Οι διάλογοι είναι χαρακτηριστικοί:

«Πώς γίνεται με αμαρτωλά χρήματα να αποκτώνται ακίνητα συγγενικών σας προσώπων;» ρώτησε η εισαγγελέας Γεωργία Αηδελίνη, για να προκαλέσει την έκρηξη του Ακη Τσοχατζόπουλου.

ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι ψέματα αυτά. Πήγαν στην κόρη μου αμαρτωλά χρήματα; Με εκπλήσσετε… Τι λογικές είναι αυτές; Είστε προκατειλημμένη.

Εκείνη τη στιγμή, ο συνήγορός του Γιάννης Παγορόπουλος είπε σε έντονο ύφος «έχετε βγάλει απόφαση», για να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του προέδρου που είπε στους αστυνομικούς να τον βγάλουν έξω από την αίθουσα.

Στο άκουσμα αυτό, οι υπόλοιποι δικηγόροι αντέδρασαν έντονα ενημερώνοντας παράλληλα και τον Δικηγορικό Σύλλογο.
«Δεν θα το κάνετε εδώ ζούγκλα. Τη Βουλή την έχετε ήδη κάνει», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του δικαστηρίου.

Λίγο νωρίτερα, ο Ακης Τσοχατζόπουλος, αρνήθηκε να απαντήσει για τις χειρόγραφες σημειώσεις (οι οποίες κατασχέθηκαν στο γραφείο του) από όπου προκύπτουν οικονομικές συναλλαγές με τον συγκατηγορούμενό του Γιάννη Σμπώκο.

Πρόεδρος: «Εχετε οικονομικές διάφορες με τον Σμπώκο;»
Τσοχατζόπουλος: «Οχι, απολύτως καμία.»
Πρόεδρος: «Πώς εξηγείτε αυτές τις σημειώσεις;»
Τσοχατζόπουλος: «Συνήθιζα να γράφω σημειώματα καθαρά προσωπικά».
Πρόεδρος: «Εκφράζεστε με κωδικούς;»
Τσοχατζόπουλος: «Βεβαίως…»
Πρόεδρος: «Ποιος ήταν ο Βοσκός;»
Τσοχατζόπουλος: «Ενας φίλος».
Πρόεδρος: «Είχε σχέση με τον Σμπώκο;»
Τσοχατζόπουλος: «Οχι. Σε αυτά τα θέματα δεν μπαίνω σε συζητήσεις. Δεν πρόκειται να συνεχίσω την κουβέντα».
Πρόεδρος: «Μας ενδιαφέρει να μας δώσετε πειστικές εξηγήσεις».

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…