Newsroom

Newsroom

Το σόναρ εντόπισε το αγνοούμενο αεροσκάφος της AirAsia;

Μία υποβρύχια εικόνα που κατέγραψε σόναρ δείχνει ένα μεγάλο, σκούρο αντικείμενο στη θάλασσα, το οποίο εικάζεται ότι είναι το αγνοούμενο…

airasia lifejacket

Μία υποβρύχια εικόνα που κατέγραψε σόναρ δείχνει ένα μεγάλο, σκούρο αντικείμενο στη θάλασσα, το οποίο εικάζεται ότι είναι το αγνοούμενο αεροσκάφος της AirAsia, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της ινδονησιακής υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης, προσθέτοντας πως το αντικείμενο βρίσκεται σε βάθος 30 με 50 μέτρων.

Ειδικοί των αερομεταφορών υποστηρίζουν ότι η άτρακτος του αεροπλάνου θα βρεθεί εύκολα, καθώς το αεροσκάφος φαίνεται ότι διαλύθηκε κατά την πρόσκρουσή του στην επιφάνεια της θάλασσας και όχι στον αέρα.

Το Ναυτικό της Ινδονησίας αρχικά ανακοίνωσε ότι έχουν βρεθεί συντρίμμια του αεροσκάφους και 40 πτώματα, αλλά κάποια μέσα ενημέρωσης αργότερα, επικαλούμενα τον επικεφαλής της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης, Φρανσίσκους Μπαμπάνγκ Σοελίστιο, μετέδωσαν ότι οι σοροί των επιβαινόντων που βρέθηκαν είναι μόλις τρεις.

Με το πρώτο φως της ημέρας σήμερα, δεκάδες δύτες του Ναυτικού της Ινδονησίας ξεκίνησαν εκ νέου τις έρευνες, στις οποίες μετέχουν περίπου 30 πλοία και 21 αεροσκάφη από την Ινδονησία, την Αυστραλία, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ. Ωστόσο, η κακοκαιρία που επικρατεί στην περιοχή με κύματα να φθάνουν μέχρι και τα τρία μέτρα και ισχυρούς ανέμους να πνέουν δυσχεραίνουν την επιχείρηση.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…