Newsroom

Newsroom

Σωματείο της Μαλαματίνας: Συλλήψεις εργαζομένων, μετά από απαίτηση της εργοδοσίας

Τον διευθύνων Σύμβουλο της νέας εργοδοσίας της «Μαλαματίνα- Mantis-Red Bull» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ότι υπέδειξε τη σύλληψη τριών απεργών μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, την ώρα που εκδικαζόταν προσφυγή του Σωματείου κατά των απολύσεων στην επιχείρηση

μαλαματίνα 5

Σε τρεις συλλήψεις απεργών της «Μαλαματίνα», μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή προχώρησε η Αστυνομία, μετά από υπόδειξη του εκπροσώπου της εργοδοσίας, η οποία συνεχίζει να προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης κατέθεσε μήνυση κατά 11 απεργών, με αφορμή την απεργιακή περιφρούρηση – κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη έξω από το εργοστάσιο, με τη συμμετοχή εργαζομένων άλλων κλάδων, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Το πρωί της Παρασκευής όπως μεταδίδει το 902, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και έξω από τη δικαστική αίθουσα που ήταν προγραμματισμένη να εκδικαστεί η προσφυγή του Σωματείου εναντίον των τριών πρώτων απολύσεων, ο διευθύνων σύμβουλος της «Μαλαματίνα» απαίτησε τη σύλληψη τριών απεργών οι οποίοι ήταν να καταθέσουν ως μάρτυρες.

Οι τρεις απεργοί συνελήφθησαν από την Αστυνομία και οδηγήθηκαν στο ΑΤ Σίνδου.

Ο δικηγόρος του Σωματείου των εργαζομένων κατήγγειλε το γεγονός στο δικαστήριο και η πρόεδρος του έδωσε εντολή οι τρεις μάρτυρες την ερχόμενη Τετάρτη να φέρουν σε υπόμνημα τις καταθέσεις τους.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Φραγγίδη, πρόεδρος της ΠΟΕΕΠ και του Σωματείου Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», «για άλλη μια φορά η προσπάθεια τρομοκράτησης, κατασυκοφάντησης και αναβολής της δίκης, που συστηματικά επιδιώκει η εργοδοσία, δεν επιτεύχθηκε. Η χρήση τέτοιων μεθόδων, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, δεν πτοεί τον αγώνα μας».

Τις συλλήψεις των εργαζομένων καταγγέλλει το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στην επιχείρηση «Μαλαματίνα» και με ψηφίσματα τους τα Συνδικάτα Τροφίμων Ποτών Κ. Μακεδονίας, Εργατικό Κέντρο Νάουσας, Σωματείο εργαζόμενων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική ν. Θεσσαλονίκης, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Θεσσαλονίκης, Ένωση Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, Ένωση Λογιστών Ν. Θεσσαλονίκης, Σωματείο Εργαζόμενων στο Φάρμακο Κ. Μακεδονίας, Σωματείο Τύπου Χάρτου Κ. Μακεδονίας, Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στην επιχείρηση «Μαλαματίνα» καταγγέλλει:

«Σήμερα και ενώ θα εκδικαζόταν προσφυγή των απεργών εργαζομένων κατά της διεύθυνσης της επιχείρησης για τις παράνομες απολύσεις τους, ήλθαν αντιμέτωποι με μια ψευδή καταμήνυση που κατέθεσε χθες αργά το απόγευμα, το συγκεκριμένο στέλεχος της επιχείρησης, ότι οι απεργοί παρεμπόδισαν τους απεργοσπάστες να εργαστούν κατά τη διάρκεια της εικοσιτετράωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και εξύβρισαν τον ίδιο. Σημειωτέον ότι χθες στην απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου “Μαλαματίνα – Mantis – Red Bull” συμμετείχαν πάνω από εκατό αλληλέγγυοι προς τους απεργούς και φώναζαν συνθήματα κατά των απεργοσπαστών και υπέρ των απολυμένων.

Το Σωματείο και τα μέλη του, επειδή γνωρίζουν τις άθλιες πρακτικές της νέας διεύθυνσης της επιχείρησης και τις πλάτες της στην κυβέρνηση, στεκόταν επιδεικτικά σε μακρινή απόσταση από το πλήθος, δίπλα στις δυνάμεις της Αστυνομίας και του διοικητή τους, ακριβώς για να μη μπορέσει να τους μηνύσει η εργοδοσία, όπως κάνει εδώ και μήνες σε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Αποτέλεσμα της νέας αθλιότητας ήταν να συλληφθούν ήδη οι τρεις εργαζόμενοι, οι οποίοι θα κατέθεταν ως μάρτυρες στη σημερινή δίκη κατά της εργοδοσίας της “Μαλαματίνα – Mantis – Red Bull”, (αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο Αστυνομικό Τμήμα Σίνδου και καταθέτουν). Στόχος αυτής της άθλιας μεθόδευσης ήταν να αναβληθεί η προγραμματισμένη για σήμερα δίκη με κατηγορούμενους την επιχείρηση “Μαλαματίνα – Mantis – Red Bull” και τους νέους ιδιοκτήτες της.

Οι εντολοδόχοι της οικογένειας Κρομμύδα, έχοντας πλάτες στην κυβέρνηση, προσπαθούν εδώ και μήνες, μέσω μιας βιομηχανίας ψευδών μηνύσεων, να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους και να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους για ανάκληση όλων των απολύσεων και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Όταν δεν αρκούν οι πλάτες στην κυβέρνηση, επιλέγουν μεθοδολογίες παραπλήσιες με εκείνες του υποκόσμου για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους. Έτσι, χθες και σήμερα, έστησαν, με σχεδόν μαφιόζικο τρόπο, το συγκεκριμένο σκηνικό σύλληψης με τη διαδικασία του αυτοφώρου των συναδέλφων μας, για να μην εκδικαστεί και να πάρει αναβολή η δίκη εις βάρος της διεύθυνσης της επιχείρησης “Μαλαματίνα – Mantis – Red Bull”. Για κακή τους τύχη, οι εργαζόμενοι με τον συνήγορό μας, προχώρησαν σε αίτηση να εξεταστούν οι μάρτυρες την ερχόμενη Τετάρτη, κάτι που η έδρα του Μονομελούς Πρωτοδικείου έκανε δεκτό, παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις του δικηγόρου της εργοδοσίας. Έτσι, προχώρησε στην εκδίκαση της υπόθεσης και οι διωκόμενοι εργαζόμενοι με τη διαδικασία του αυτόφωρου θα καταθέσουν “ενόρκως”, όπως ορίστηκε στην ακροαματική διαδικασία.

Πέρα από τους συλληφθέντες μάρτυρες, οι οποίοι συνελήφθησαν αμέσως όταν πήγαν να καταθέσουν, έχει μηνυθεί σχεδόν το σύνολο της διοίκησης του Σωματείου μας και αρκετοί απεργοί, συνολικά ένδεκα άτομα, ώστε να φιμωθεί η φωνή της Εργασίας και της Αλήθειας! Χάρη σε αυτήν την απαράδεκτη και αντισυνδικαλιστική πρακτική, τώρα θα έχουμε ακόμη περισσότερους μάρτυρες, που θα αντικρούσουν τα παραμύθια των αφεντικών.

Καταγγέλλουμε δημοσίως, για πολλοστή φορά, τη διεύθυνση της επιχείρησης “Μαλαματίνα – Mantis – Red Bull” για τη χρησιμοποίηση παράνομου απεργοσπαστικού μηχανισμού στο εργοστάσιο του Καλοχωρίου, που υπολειτουργεί, και για τις νέες διώξεις εις βάρος οικογενειαρχών εργαζομένων με ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες.

Η αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας».

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η απάντηση στα ΜΜΕ που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση Κασσελάκη

syriza grafeia 0

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η απάντηση στα ΜΜΕ που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση Κασσελάκη

«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν απέκλεισε ποτέ το ενδεχόμενο συνεργασίας των κεντροαριστερών δυνάμεων. Έθεσε για μια…

«Βόμβα» Σπίρτζη: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – Θα επέλεγα Τσίπρα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς (video)

Σπίρτζης Τσίπρας

«Βόμβα» Σπίρτζη: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – Θα επέλεγα Τσίπρα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς (video)

«Απέτυχε η επικοινωνιακή τακτική του προέδρου μας στις ευρωεκλογές»