Σομαλία: Μουτζαχεντίν άνοιξαν πυρ και πέταξαν χειροβομβίδες σε ξενοδοχείο

Ένοπλοι ισλαμιστές εκτόξευσαν σήμερα χειροβομβίδες στην είσοδο ενός ξενοδοχείου στην κεντρική Σομαλία και στη συνέχεια εισέβαλαν στον χώρο κι άνοιξαν…

moytz

Ένοπλοι ισλαμιστές εκτόξευσαν σήμερα χειροβομβίδες στην είσοδο ενός ξενοδοχείου στην κεντρική Σομαλία και στη συνέχεια εισέβαλαν στον χώρο κι άνοιξαν πυρ, σύμφωνα με ενοίκους του.

Στο ξενοδοχείο διαμένουν Σομαλοί στρατιώτες και μέλη των ειρηνευτικών δυνάμεων της Αφρικανικής Ένωσης από το Τζιμπουτί. Η μουσουλμανική εξτρεμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μπουλομπάρντε, η δεύτερη επίθεσή τους εναντίον ξενοδοχείου τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Ο ιδιοκτήτης καταστήματος Φαράχ Νουρ είπε στο Reuters ότι μέλη της Αλ Σαμπάμπ άνοιξαν πυρ όταν εισέβαλαν στο ξενοδοχείο, ενώ άλλοι ένοικοι είπαν ότι άκουσαν εκρήξεις και πυροβολισμούς.

“Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν θύματα. Ο χώρος έχει περικυκλωθεί από πολλά μέλη της ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία και από σομαλικές δυνάμεις”, είπε ο ίδιος.

Οι εξτρεμιστές, οι οποίοι θέλουν να επιβάλουν τον ισλαμικό νόμο (σαρία) ελέγχουν μεγάλες περιοχές της επαρχίας και μικρότερες πόλεις. Έχουν εξαπολύσει επιθέσεις στη χώρα και στην ευρύτερη περιοχή, περιλαμβανομένης της Ουγκάντας και της Κένυας.

“Οι καλά οπλισμένοι μουτζαχεντίν μας… εισήλθαν ξανά στο ξενοδοχείο Amalow στο Μπουλομπάρντε. Διεξάγουν τις επιχειρήσεις, τις επιθέσεις. Το ξενοδοχείο στεγάζει ανώτατους αξιωματικούς του στρατού από το Τζιμπουτί και τη Σομαλία”, δήλωσε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος των στρατιωτικών επιχειρήσεων της οργάνωσης Αμπντιασίς Αμπού Μουσάμπ.

 

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…