O Σωκράτης Μάλαμας, τα «χρυσά αυγά» και ο Αλογοσκούφης

Καυστικότατος ο Σωκράτης Μάλαμας στο Βεάκειο. Ανάμεσα στα τραγούδια του δεν παρέλειψε να σχολιάσει την επικαιρότητα και να επισημάνει το κάλεσμα για συγκέντρωση στο Εφετείο την ημέρα της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά και να θυμηθεί τον πρώην υπουργό Γιώργο Αλογοσκούφη.

5029956

Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στο Βεάκειο και ανάμεσα στα τραγούδια ο αγαπημένος καλλιτέχνης έστειλε το δικό του μήνυμα για ζητήματα της επικαιρότητας.

Μεταξύ άλλων, ο δημοφιλής δημιουργός αναφέρθηκε στη συναυλία που έκανε το περασμένο Σάββατο μέσω live streaming ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ο Θανάσης έδωσε το βήμα στον για χρόνια συνεργάτη του Δημήτρη Μυστακίδη ο οποίος ερμήνευσε το τραγούδι που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο «Μίλα» και στο οποίο υπάρχουν πολλές κοινωνικές αναφορές όπως για παράδειγμα η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης και ο Ζακ Κωστόπουλος.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης, πριν τραγουδήσει, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο κάλεσμα το οποίο προγραμματίζεται τόσο από την οικογένεια του Παύλου Φύσσα όσο και διαδικτυακά για συγκέντρωση στις 7 Οκτωβρίου έξω από το Εφετείο, την ημέρα δηλαδή που θα ανακοινωθεί η απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. 

Ωστόσο, όπως επισήμανε ο Δημήτρης Μυστακίδης σε ανάρτησή του, κατόπιν της απόφασής του να μιλήσει για το κάλεσμα, δέχτηκε τα πυρά διαφόρων για αυτή του την επιλογή. 

Παρόλα αυτά, η αποστομωτική απάντηση του Μυστακίδη σε σχέση με το ρόλο των καλλιτεχνών με την κοινωνία βάζει τα πράγματα στη θέση τους. 

Αναλυτικά η ανάρτησή του: Ανάμεσα στα πολλά που γράφτηκαν για τη διαδικτυακή συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στην οποία συμμετείχα, ήταν και κάποια παράπονα για την πρωτοβουλία που πήρα όταν μου δόθηκε το μικρόφωνο για να πω το τραγούδι μου. Πριν ξεκινήσω, ανακοίνωσα το κάλεσμα για τη συγκέντρωση στις 7 Οκτώβρη έξω από τα δικαστήρια, την ώρα που θα ανακοινώνεται η απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Το σκεπτικό των παραπόνων ήταν ότι μια συναυλία δεν είναι ο χώρος για να γίνονται πολιτικές τοποθετήσεις και ότι οι ακροατές δεν είναι υποχρεωμένοι να ακούν τις πολιτικές θέσεις των καλλιτεχνών γιατί πολύ απλά μπορεί να μη συμφωνούν μ αυτές. Επίσης, ότι η συναυλία είναι μια κατάσταση στην οποία έρχονται για να διασκεδάσουν και δεν υπάρχει χώρος για τίποτα άλλο.

Θα περιοριστώ μόνο σ’ αυτό.

Η παρακολούθηση (για τους ακροατές) και η συμμετοχή (για τους μουσικούς) σε μια συναυλία είναι μια αισθητική επιλογή. Και όπως όλες οι αισθητικές επιλογές, εμπεριέχεται σε ένα γενικότερο σύνολο πολιτικών αξιών.

Τα ίδια τα τραγούδια δίνουν ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα.

Η μουσική δεν είναι προϊόν μόνο για την διασκέδαση των μαζών.

Οι μουσικοί δεν είναι μηχανές αναπαραγωγής ήχων για την τέρψη του κοινού.

Έχουν άποψη και ιδεολογία. Αυτό είναι το πακέτο. Δεν διαχωρίζεται.».

Ο Σωκράτης Μάλαμας υπεραμύνθηκε της στάσης του συναδέλφου του αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Ο Δημήτρης ο Μυστακίδης έδωσε μια πληροφορία ότι στις 7 του Οκτώβρη βγαίνει η απόφαση για τα χρυσά αυγά. Πολύ καλά έκανε κι ας τον κράζουν διάφοροι. Έχουμε δημοκρατία αγαπητοί μου φίλοι, εάν δε λέγονται πράγματα αντίθετα από αυτά που μας χειραγωγούν, είμαστε για πέταμα».

Δείτε το σχόλιο του Σωκράτη Μάλαμα στο παρακάτω βίντεο 

Το περιβάλλον, ο Αλογοσκούφης, ο Χατζηδάκης

Από το σχολιασμό του Σωκράτη Μάλαμα δεν έμεινε εκτός και η καταστροφική πολιτική της ΝΔ σε σχέση με το περιβάλλον. 

Ο αγαπημένος δημιουργός μάλιστα θυμήθηκε δήλωση πρώην υπουργού της ΝΔ η οποία εμπεριέχει μια αντιστροφή και η οποία κατ’ ουσίαν αποτυπώνει την πραγματική αντίληψη της ΝΔ για το περιβάλλον.

Ο Μάλαμας θυμήθηκε παλαιότερη δήλωση του υπουργού Οικονομικών επί κυβέρνησης Καραμανλή, Γιώργου Αλογοσκούφη ο οποίος είχε αναφέρει ότι «πρέπει να κάνουμε το περιβάλλον, φιλικό προς τις επενδύσεις». 

Όπως σχολίασε ο Σωκράτης Μάλαμας, αυτά που έλεγε πριν 15 χρόνια ο Αλογοσκούφης, είναι αυτά που κάνει πράξη σήμερα στο περιβάλλον ο Χατζηδάκης.

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…