Newsroom

Newsroom

Σωκράτης Φάμελλος: «Τα ελληνικά νοικοκυριά κ. Μητσοτάκη υποφέρουν από τον πληθωρισμό τροφίμων»

«Πυρά» στον «εκσυγχρονιστή» Μητσοτάκη

5927501

Εφ’ όλης της ύλης κριτική άσκησε ο κ. Φάμελλος στη Νέα Δημοκρατία ο οποίος έλαβε το λόγο στο πλαίσιο της δευτερολογίας κατά την τριήμερη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.

Ο νέος μεταβατικός Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ξεκίνησε κάνοντας έναν αναλυτικό απολογισμό της περασμένης τετραετίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπενθυμίζοντας στη νεοεκλεγμένη κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να προσποιείται ότι «ξέχασε» τα κακώς κείμενα που προέκυψαν εξαιτίας των πολιτικών της.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στον τρόπο που διαχειρίστηκε αρχικά η κυβέρνηση την πανδημία, υπενθυμίζοντας ότι υπήρξαν «πάνω από 37.000 θύματα», την ίδια στιγμή που η Πορτογαλία που έχει τον ίδιο πληθυσμό, «μέτρησε» περίπου 27.000 απώλειες.

Μάλιστα, ο κ. Φάμελλος επέκτεινε την κριτική στο Εθνικό Σύστημα υγείας, λέγοντας σε υψηλούς τόνους ότι: «Η Νέα Δημοκρατία δεν κυβερνούσε το 2012-2015 όταν ο κος Γεωργιάδης ως υπουργός Υγείας έλεγε ότι δεν θέλει η τρόικα να του πάρει τη δόξα για τις απολύσεις των γιατρών;»

Επιπλέον, ο νέος Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε και τα ζοφερά για την κοινωνία αποτελέσματα της ενεργειακής κρίσης λέγοντας: «ότι σίγουρα δεν είναι νικηφόρο για την ενεργειακή κρίση ότι η Ελλάδα είχε την πιο ακριβή κιλοβατώρα στην Ευρώπη για το 2022 σύμφωνα με τη Eurostat».

Επιπροσθέτως, ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε και στο κύμα ακρίβειας που βαραίνει του πολίτες, αποτέλεσμα της οποίας είναι οι πολύ υψηλές ακόμα και στα βασικά προϊόντα:«Τα ελληνικά νοικοκυριά κ. Μητσοτάκη υποφέρουν από τον πληθωρισμό τροφίμων, 12,2% τον Ιούνιο, αύξηση επί 15 συνεχόμενους μήνες με διψήφιο ποσοστό, συνολικά ανοδικός εδώ και 25 μήνες»

«Φέρτε διάταξη για την άρση ασυλίας των τραπεζιτών και θα την ψηφίσουμε»

Σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους κινήθηκε η παρέμβαση του κ. Φάμελλου αναφορικά με τη χθεσινή τοποθέτηση του κ. Φλωρίδη που καταλόγιζε τον νόμο για την ασυλία των τραπεζικών στελεχών στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

«Ο Υπουργός δήλωσε ξεκάθαρα στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων ότι θα αλλάξει τη διάταξη. Προκύπτει σοβαρό θεσμικό ζήτημα?» «Θα φέρετε τελικά διάταξη για την άρση ασυλίας των τραπεζικών στελεχών που δώσανε τα δάνεια με αέρα στα κόμματά σας και στα ΜΜΕ;» ανέφερε στη συνέχεια.

Μάλιστα, αφού ο κ. Φάμελλος καυτηρίασε το γεγονός ότι πρόκειται για μια άκρως αναξιόπιστη κυβέρνηση όταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης καταθέτει προσωπικές απόψεις, στη συνέχεια κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει νέα διάταξη για την άρση ασυλίας των τραπεζιτών.

«Πυρά» στον «εκσυγχρονιστή» Μητσοτάκη

Την πολιτική προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να παρουσιαστεί ως εκσυγχρονιστής αποδόμησε ο κ. Φάμελλος ο οποίος παρέθεσε σειρά γεγονότων και πολιτικών που αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο.

«Τι είναι όμως εκσυγχρονισμός για τον κ. Μητσοτάκη;» αναρωτήθηκε αρχικά. «Είναι η έλλειψη μόνιμων διασωστών του ΕΚΑΒ και οι θάνατοι συμπολιτών μας σε καρότσες των αγροτικών; Είναι μήπως οι ελλείψεις στην ασφάλεια και οι κίνδυνοι που όλοι επισήμαιναν στον κ. Καραμανλή που οδήγησαν στο τραγικό ατύχημα των Τεμπών; Πού είναι η τηλεδιοίκηση που είχατε δεσμευτεί να ολοκληρώσετε;;» συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Επιπλέον ο νέος Πρόεδρος της Κ.Ο. υπενθύμισε και το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων διερωτώμενος σκωπτικά αν «είναι οι υποκλοπές κατά υπουργών, ηγεσίας του στρατού, πολιτικών αρχηγών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών που συνδέονται απευθείας με το Μαξίμου εκσυγχρονισμός;»

«Είμαστε απέναντι στην αναθεώρηση του Άρθρου 16»

Αφού ο κ. Φάμελλος καυτηρίασε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας που οδήγησαν στην «υποβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων» αλλά εμπέδωσαν την ΕΒΕ, στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ταχθεί απέναντι στα σχέδια ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ και την κατάργηση του άρθρου 16»

«Τώρα, θα επιχειρήσετε να αναθεωρήσετε το Σύνταγμα, να καταργήσετε το άρθρο 16 και να διευκολύνετε την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων». «Είναι σαφές ότι εμείς θα είμαστε απέναντι» ανέφερε κατηγορηματικά ο κ. Φάμελλος.

«Χρειαζόμαστε νέο πολιτικό σχέδιο – Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κοινωνία»

Αφού ο κ. Φάμελλος ξεκαθάρισε ότι «χρειαζόμαστε ένα νέο πολιτικό σχέδιο» που δεν θα προάγει την «αποθέωση της ανεξέλεγκτης αγοράς και της κερδοσκοπίας που δεν θα δημιουργεί φτώχεια, ανισότητες, εργαζόμενους που «κολυμπούν» και κρύβονται σε ψυγεία και ΕΚΑΒ με πυροσβέστες» στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης μόνο στην κοινωνία και στους πολίτες που αυτούς θα στηρίξουμε Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στις αξίες της δημοκρατίας και της προόδου.

»Γιατί μόνο αυτές οι αξίες μπορούν να στηρίξουν τη ζωή μας και τη χώρα μας. Ιδιαίτερα σήμερα που οφείλουμε να ορθώσουμε ένα μέτωπο απέναντι σε σκοταδιστικές, αναχρονιστικές ακόμη και νεοφασιστικές αντιλήψεις που επιχειρείται να κανονικοποιηθούν. Για όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να είναι και θα είναι ακόμη πιο ισχυρός. Γιατί είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που εγγυάται ένα βιώσιμο σχέδιο. Γιατί δεν έχει δεσμεύσεις και δεν υπηρετεί συμφέροντα παρά μόνο τα συμφέροντα και τις ανάγκες της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς. Σε αυτά θα είμαστε όλοι και όλες συνεπείς! Μέσα και έξω από τη Βουλή» ανέφερε καταληκτικά.

Καμπιαγιάννης: «Όσο δεν φεύγει ο Βαρτζόπουλος, ο Μητσοτάκης είναι προσωπικά υπεύθυνος για την επόμενη γυναικοκτονία»

InCollage 20240430 142826483

Καμπιαγιάννης: «Όσο δεν φεύγει ο Βαρτζόπουλος, ο Μητσοτάκης είναι προσωπικά υπεύθυνος για την επόμενη γυναικοκτονία»

Μέσω προσωπικής του ανάρτησης στο Facebook, ο γνωστός δικηγόρος αποδόμησε με τον πιο εύστοχο και επιστημονικό…

Βέφα Αλεξιάδου: Μετά τα λόγια αγάπης για Μαμαλάκη… επίθεση σε Κασσελάκη – «Να κάτσει στα αβγά του» (video)

Αλεξιάδου

Βέφα Αλεξιάδου: Μετά τα λόγια αγάπης για Μαμαλάκη… επίθεση σε Κασσελάκη – «Να κάτσει στα αβγά του» (video)

«Όπως την είπα και τώρα σχετικά με τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Δεν πρέπει να έχει…