Μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις και προς τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος για την επόμενη μέρα, βάζοντας «πάγο» στα σενάρια εσωστρέφειας και σχόλια προσχωρήσεων στο υπό διαμόρφωση πολιτικό φορέα του Αλέξη Τσίπρα.
Με δημόσια παρέμβασή του ο Σωκράτης Φάμελλος υπογράμμισε ότι όλοι στην Κουμουνδούρου, στελέχη και βουλευτές, δεσμεύονται με συλλογική απόφαση των οργάνων ότι στοχεύουν στη δημιουργία ενιαίου ενωτικού προοδευτικού πόλου.
Διατύπωσε ουσιαστικά τη θέση ότι οι αποφάσεις για κοινό εκλογικό ψηφοδέλτιο θα γίνει συντεταγμένα από το κόμμα. Αν και επανέλαβε ότι είναι καθοριστική η συμβολή του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται από τις αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής για τη «συντεταγμένη διεκδίκηση της σύγκλισης και της συνεργασίας».
Αυτές οι αποφάσεις δεσμεύουν και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, με αφορμή την τοποθέτηση του βουλευτή Συμεών Κεδίκογλου ότι ο ίδιος θα προσχωρήσει στο κόμμα Τσίπρα, όταν το συγκροτήσει ο πρώην πρωθυπουργός.
«Θα συνεχίσουμε με όσους μπορούμε και όσους θέλουν»
«Θα συνεχίσουμε με όσους μπορούμε και όσους θέλουν για να υπάρξει ενωτικά με κοινή δράση στις επόμενες εκλογές που θα αμφισβητήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη» τόνισε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών-Delfi Economic Forum (22/4) o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος. Παράλληλα, επεσήμανε με νόημα ότι «δεν ψάχνουμε για τον καλύτερο δεύτερο, αλλά πώς θα φύγει αυτό το καθεστώς».
Μάλιστα, σε δημοσιογραφική ερώτηση για το υπό διαμόρφωση νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και το ενδεχόμενο προσχώρησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος απάντησε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «δουλεύουμε χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς υποχωρήσεις εδώ και πολύ καιρό και επιμένω ότι πρέπει να υπάρξει ένας ενιαίος ενωτικός προοδευτικός πόλος με κοινή δράση μέσα και έξω από τη βουλή».
Όταν ρωτήθηκε αν αυτός ο πόλος θα έχει πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι «έχουμε πει από την πρώτη μέρα που παραιτήθηκε από τη βουλή ο Αλέξης Τσίπρας ότι παρ’ όλες τις διαφορετικές οπτικές εμείς θέλουμε και πρέπει να υπάρχει σύγκλιση γιατί το θέλουν οι πολίτες, ιδιαίτερα οι προοδευτικοί πολίτες, και το θέλει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να υπάρχει σύγκλιση. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Εμείς την πολιτική απόφαση την έχουμε πάρει. Προχωράμε να την υλοποιήσουμε, συζητάμε ταυτόχρονα, με βάση την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και με άλλους πολίτες και με άλλους χώρους οι οποίοι θέλουν και ξεκάθαρη είναι η πολιτική μας τοποθέτηση. Δεν έχουμε την ανάγκη να επεξεργαστούμε μια άλλη γραμμή. Την έχουμε διατυπώσει».
«Να διατυπώσει ο Αλέξης Τσίπρας την πρότασή του»
Σε δημοσιογραφική ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει τον Αλέξη Τσίπρα και αν προσχωρήσουν όλοι στο νέο κόμμα, ο Σωκράτης Φάμελλος απάντησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ συντεταγμένα προτείνει τη σύγκλιση, την κοινή δράση και την ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων με καθοριστικό και τον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα». Και πρόσθεσε: «Πράγματι έχει σημασία και ο Αλέξης Τσίπρας να διατυπώσει την πρότασή του. Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα, συντεταγμένα ως Κοινοβουλευτική Ομάδα».
Μάλιστα, αναφερόμενος στο σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Συμεών Κεδίκογλου ότι, εφόσον κάνει κόμμα ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει μαζί του, σημείωσε ότι «οι αποφάσεις δεσμεύουν και τους βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Είμαστε δεσμευμένοι συντεταγμένα να δώσουμε τη μάχη και να προσπαθήσουμε να υπάρχει σύγκλιση . Αυτή είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι η απόφαση, με συντριπτική πλειοψηφία των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, το συγκεκριμένο που ανέφερα για τη συντεταγμένη διεκδίκηση της σύγκλισης και της συνεργασίας ήταν ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας και στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή με ποσοστό άνω του 85%».
«Μη ψάχνετε για σενάρια και εσωστρέφεια»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρόσθεσε ότι «επομένως δεν υπάρχει κανένα σενάριο. Μη ψάχνετε για σενάρια. Όλες αυτές οι συζητήσεις που γινόντουσαν στο παρελθόν, από παραπολιτική σκοπιά, στον ΣΥΡΙΖΑ για σχόλια, για εσωστρέφεια, ξεχάστε τα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει σελίδα. Εμείς δουλεύουμε τώρα για έναν δυνατό ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα είναι πρωταγωνιστής, καταλύτης, εγγυητής, πέστε το όπως θέλετε, δεν με ενδιαφέρει η λέξη, με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα».
Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «η χρέωση στον πολιτικό κόσμο που θα μείνει ιστορικά είναι αν θα καταφέρουμε να δώσουμε για όλη την κοινωνία και όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως τι είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές, μια πρόταση στις εκλογές έτσι ώστε να γλυτώσουμε από ένα καθεστώς διαφθοράς που δυστυχώς προσβάλλει τους πολίτες και προσβάλλει και την ελληνική Δημοκρατία».
Αιχμές για ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά
Ο Σωκράτης Φάμελλος προσδιόρισε ως ιστορικό λάθος του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη την απόφαση για αυτόνομη εκλογική κάθοδο, ενώ προβληματική χαρακτήρισε την αναβλητικότητα της Νέας Αριστεράς για να μετέχει στην προσπάθεια συμπόρευσης των προοδευτικών δυνάμεων.
Πηγή: Documentonews.gr
Διαβάστε επίσης:
Μητσοτάκης: Τα μέτρα που ανακοίνωσε την ώρα της συζήτησης στην Βουλή για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ευγονική και «έξυπνα» μωρά στον Θαυμαστό Καινούργιο Κόσμο της Σίλικον Βάλεϊ
ΟΠΕΚΕΠΕ: Live η συζήτηση στη Βουλή για την άρση ασυλίας των 13 βουλευτών
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια