Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για τον θάνατο της Λίμπερτυ Πολύζου: «Είδε την κόρη της νεκρή και δεν άντεξε»

Οι δύο γυναίκες ήταν πολύ δεμένες και περνούσαν δύσκολες στιγμές το τελευταίο διάστημα

Καταγραφή 18

Η τραγική είδηση για τον θάνατο της εικαστικού Λίμπερτυ Πολύζου, που πέθανε σε ηλικία 63 ετών την ίδια ημέρα με την κόρη της στο σπίτι τους στην Κηφισιά, απασχολεί τη δημόσια συζήτηση καθώς μέχρι τώρα δεν έχει εξακριβωθεί τι συνέβη στο σπίτι τους την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης δήλωσε χθες ότι τα πρώτα στοιχεία δεν δείχνουν αυτοκτονία. «Μιλάμε για έναν σταυρό που φαίνεται ότι σήκωναν μια μάνα και μια κόρη στην Κηφισιά. Φαίνεται ότι δεν υπάρχει εγκληματική ενέργεια γιατί η πόρτα ήταν κλειδωμένη και με σύρτη. Η μάνα αρχικά είχε ένα πρόβλημα που είχε να κάνει με αιμοκαθάρσεις, είχε κάνει και μεταμόσχευση. Δεν είναι υπόθεση αυτοχειρίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η Λίμπερτυ Πολύζου αντίκρυσε την κόρη της νεκρή και έπαθε ανακοπή από το σοκ και τη στεναχώρια. Αυτή φαίνεται πως είναι η πιο πιθανή εκδοχή για την τραγωδία.

«Κάποιοι ανέβηκαν επάνω για να πιούν το πρωινό μαζί, χτυπούσαν το κουδούνι, χτυπούσαν τις πόρτες και δεν άνοιγε κανείς. Ειδοποίησαν τον αδελφό της, ο οποίος ήταν στο νοσοκομείο, ήρθε κι αυτός τρέχοντας και φώναξαν κλειδαρά για να μπουν. Ο κλειδαράς όμως, είπε ότι υπάρχει σύρτης και γι’ αυτό πρέπει να ειδοποιηθεί η αστυνομία, όπερ και εγένετο. Την είδαν να κρατάει την καρδιά της, όταν μπήκαν μέσα και την είδαν. Κράταγε την καρδούλα της», σημείωσε στο ρεπορτάζ της η δημοσιογράφος του MEGA, Νίνα Βλάχου.

Μαρτύριο οι τελευταίες τους μέρες

Μόνο οι πολλοί στενοί συγγενείς και οικογενειακοί φίλοι γνώριζαν τον Γολγοθά των δύο γυναικών και τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζαν σχεδόν, όλη τους τη ζωή. Η μεν εικαστικός, είχε χρειαστεί να χειρουργηθεί μάλιστα, στα επινεφρίδια, σε νεαρή ηλικία, αλλά και η κόρη της, ήταν νεφροπαθής, από τα 20 της χρόνια.

«Η οποία κόρη ήταν ένα εξαιρετικό πλάσμα, ένα όμορφο κορίτσι, που ήταν ταλαιπωρημένο από μικρή. Είχε πρόβλημα με τα νεφρά της. Και κάποια στιγμή, χρειάστηκε, πριν από 10 χρόνια, να μπει στον τεχνητό νεφρό. Στο τέλος, την παρακαλούσαν όλοι να γίνει μία μεταμόσχευση, γιατί ήταν νέο κορίτσι, αλλά επέμεναν ότι μπορούν να το αντιμετωπίσουν έτσι», προσθέτει η δημοσιογράφος.

Δύο μέρες πριν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η Τομασίνα αρρώστησε με γρίπη και ήταν αδύνατο να πάει για αιμοκάθαρση. Μια απόφαση, που ενδεχομένως, να ήταν και η μοιραία.

«Τελευταία, ναι. Η μικρή ήταν αδιάθετη και δεν πήγε τώρα που ήταν να κάνει την θεραπεία αυτή, δεν πήγε εκείνη την ημέρα και τηλεφώνησαν ότι είναι λίγο κρυωμένη. Και είπε ο γιατρός «εντάξει, δεν πειράζει, μπορείτε να έρθετε μετά από μία μέρα. Κι αυτό ήταν το καθοριστικό, νομίζω», πρόσθεσε.

Το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, οι δύο γυναίκες, έβαλαν το σύρτη στην πόρτα, τον συναγερμό και έπεσαν για ύπνο. Η Λέτη Πολύζου είχε τη συνήθεια κατά τη διάρκεια της νύχτας πάντα να βλέπει τη κόρη της. Να είναι σίγουρη ότι είναι καλά όχι όμως, και εκείνο το βράδυ.

«Σηκωνόταν τα βράδια (η εικαστικός), γιατί μου έλεγε ότι την παρακολουθούσε πάρα πολύ, προφανώς να είδε το μοιραίο. Και ίσως έπαθε εκείνη τη στιγμή κάποια ανακοπή γιατί, δεν άντεξε. Δεν άντεξε. Και όλο αυτόν τον Γολγοθά της, τον έκρυβε με ένα χαμόγελο», προσθέτει η δημοσιογράφος.

Η ιατροδικαστική έκθεση στις γυναίκες αποκάλυψε την τραγωδία. Ο θάνατος της κόρης προηγήθηκε και λίγη ώρα μετά, «έφυγε» και η μητέρα της.

«Είχε και εκείνη προβλήματα υγείας»

Συγγενής της εικαστικού είπε στο LIVE NEWS: «Η κόρη της είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας και έκανε αιμοκάθαρση τα τελευταία 10 χρόνια. Προφανώς έκανε κάποια επιπλοκή. Υπήρχε η λύση της μεταμόσχευσης αλλά είχαν αρνηθεί. Αλλά και η μητέρα της είχε πρόβλημα στα επινεφρίδια και είχε χρειαστεί μάλιστα, να χειρουργηθεί σε νεαρή ηλικία. Είχε και εκείνη προβλήματα υγείας. Κατέληξε πρώτα η κόρη και όταν την είδε η μητέρα της δεν άντεξε.

Και το έλεγε ότι εάν πάθει κάτι το παιδί της, εκείνη δεν θα το αντέξει. Εκείνο το πρωινό, η μητέρα της 63χρονης την αναζήτησε, αλλά δεν απαντούσε κάποιος από το διαμέρισμα. Μετά, όταν άνοιξε η αστυνομία και τις βρήκαν νεκρές στα κρεβάτια τους, μάθαμε ότι είχαν βάλει τον σύρτη αλλά και συναγερμό από μέσα».

Η Λίμπερτυ – Λέτη Πολύζου, υπήρξε η «Μούσα» και η έμπνευση του καταξιωμένου καλλιτέχνη Άγγελου ενώ η κόρη της ήταν μαθήτριά του. Ιστορικός τέχνης αλλά και συλλέκτρια εκείνη, ταλαντούχα ζωγράφος η Τομασίνα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κώστας Σημίτης: Οι 3+1 ηχηρές απουσίες από την κηδεία του

«Είστε ακόμα αριστερή;»: Η ερώτηση Πορτοσάλτε στην Αρβελέρ και η περίεργη απάντηση (video)

Λάρισα: Η μαρτυρία που μπορεί να φέρει την ανατροπή για τον Βασίλη – «Δεν τον άφηναν λεπτό μόνο του»

Λος Άντζελες: Εκατομμυριούχος ζητούσε προνομιακή μεταχείριση για να σωθεί το σπίτι του από τις φλόγες – «Θα πληρώσω οποιοδήποτε ποσό»

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Σε βαθιά ενεργειακή κρίση η Κούβα: Ατελείωτες διακοπές ρεύματος και ελλείψεις καυσίμων προκαλούν αντιδράσεις

Κούβα

Σε βαθιά ενεργειακή κρίση η Κούβα: Ατελείωτες διακοπές ρεύματος και ελλείψεις καυσίμων προκαλούν αντιδράσεις

Γιατρός στην περιοχή Βεντάδο της Αβάνας δήλωσε ότι η πόλη παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για…

ΠΑΣΟΚ: Το υπαρξιακό σταυροδρόμι της Χαριλάου Τρικούπη και τα τρία εκλογικά σενάρια

pasok

ΠΑΣΟΚ: Το υπαρξιακό σταυροδρόμι της Χαριλάου Τρικούπη και τα τρία εκλογικά σενάρια

Η δοκιμασία της πολιτικής αυτονομίας, οι εσωτερικές ιδεολογικές αποκλίσεις και η χαρτογράφηση της εκλογικής βραδιάς…

Χούθι: Ανέλαβαν την ευθύνη για πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ – «Θα απαντήσουμε στην κλιμάκωση με κλιμάκωση»

Χούθι

Χούθι: Ανέλαβαν την ευθύνη για πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ – «Θα απαντήσουμε στην κλιμάκωση με κλιμάκωση»

Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την απαγόρευση…

Πρώην ανώτατο στέλεχος της Meta καταγγέλλει: «Η Silicon Valley έχει υιοθετήσει την πολιτική του Τραμπ»

AP24262739776552

Πρώην ανώτατο στέλεχος της Meta καταγγέλλει: «Η Silicon Valley έχει υιοθετήσει την πολιτική του Τραμπ»

Ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου εξαπέλυσε πυρά κατά των τεχνολογικών κολοσσών

Νέα Αριστερά: Πανελλαδική συνδιάσκεψη μετά τις αποχωρήσεις βουλευτών – Οι θέσεις Σακελλαρίδη

Νέα Αριστερά

Νέα Αριστερά: Πανελλαδική συνδιάσκεψη μετά τις αποχωρήσεις βουλευτών – Οι θέσεις Σακελλαρίδη

Σύμφωνα με πηγές της Νέας Αριστεράς, «εκατοντάδες μέλη απ’ όλη τη χώρα επιβεβαίωσαν την πίστη…

Οι Προτάσεις μας

Aμετανόητος ο Ράμα για το θέρετρο Κούσνερ: «Τα φλαμίνγκο και η ανάπτυξη μπορούν να συνυπάρξουν»

rama

Aμετανόητος ο Ράμα για το θέρετρο Κούσνερ: «Τα φλαμίνγκο και η ανάπτυξη μπορούν να συνυπάρξουν»

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, σε συνέντευξή του στο Politico, απέρριψε τις επικρίσεις που…

Τέμπη: Έκτακτος οικονομικός έλεγχος στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τους γερανούς του μπαζώματος

5823146 645x430 1

Τέμπη: Έκτακτος οικονομικός έλεγχος στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τους γερανούς του μπαζώματος

Παρά την πρωτοφανή συγκάλυψη και τις απίθανες μεθοδεύσεις για το αδιανόητο μπάζωμα στα Τέμπη, ο…

Άγιοι Ανάργυροι: Θύμα ενδοοικογενειακής βίας καταγγέλλει το Α.Τ. – Διάψευση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη

tmima agion anargiron

Άγιοι Ανάργυροι: Θύμα ενδοοικογενειακής βίας καταγγέλλει το Α.Τ. – Διάψευση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη

Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία μιας 35χρονης μητέρας δύο παιδιών σχετικά με την αντιμετώπιση που -όπως…

Τσουβέλας και Καρύδη προχωρούν σε νομικές ενέργειες για σεξιστικά σχόλια στο διαδίκτυο – Μηνύσεις σε διαδικτυακά τρολ

τσουβελας

Τσουβέλας και Καρύδη προχωρούν σε νομικές ενέργειες για σεξιστικά σχόλια στο διαδίκτυο – Μηνύσεις σε διαδικτυακά τρολ

Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας και η Ευαγγελία Καρύδη θα κινηθούν νομικά για προσβλητικά σχόλια σε φωτογραφίες…

Αιχμές Κοτζιά για ΣΥΡΙΖΑ: «Τον διέλυσαν, τον έθεσαν σε ομηρία και θέλουν τα ασημικά»

91858296 107502484242635 7651075829383823360 n

Αιχμές Κοτζιά για ΣΥΡΙΖΑ: «Τον διέλυσαν, τον έθεσαν σε ομηρία και θέλουν τα ασημικά»

Η παρέμβαση Κοτζιά έρχεται λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής…

Σχετικά με ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη ΓΑΔΑ ο 37χρονος Παλαιστίνιος που συνελήφθη στην Κρήτη: Κατηγορείται για συμμετοχή στη Χαμάς

Χαμάς

Στη ΓΑΔΑ ο 37χρονος Παλαιστίνιος που συνελήφθη στην Κρήτη: Κατηγορείται για συμμετοχή στη Χαμάς

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Odin», η οποία…

Εύβοια: Οι εκτιμήσεις Λέκκα για τη σεισμική ακολουθία – «Θα συνεχιστεί για κάποιες μέρες ακόμα»

6992661 2048x1365 1

Εύβοια: Οι εκτιμήσεις Λέκκα για τη σεισμική ακολουθία – «Θα συνεχιστεί για κάποιες μέρες ακόμα»

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ τα ξημερώματα