Καταγγελία από την Δόμνα Μιχαηλίδου: «Υπάρχουν υποψίες ότι δομές έκρυβαν παιδιά για παράνομες υιοθεσίες» (video)

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δήλωσε ότι υπάρχουν υποψίες ότι δομές δήλωναν λιγότερα παιδιά ώστε να προχωρούν σε παράνομες υιοθεσίες.

Για τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν το ορφανοτροφείο στο οποίο ανήλικα αγόρια ηλικίας από 7 έως 11 ετών, υποχρεώνονταν σε σεξουαλικές σχέσεις μπροστά σε εργαζόμενους, αναφέρθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» του Mega.

Όπως σημείωσε η ίδια: «Είναι μια καταγγελία η οποία πλέον εξετάζεται από τη Δικαιοσύνη και την αρμόδια εισαγγελία ανηλίκων. Η καταγγελία ήρθε στο γραφείο μου με mail. Ήμασταν αρκετά τυχεροί καθ’ ότι την είδαμε την επόμενη κιόλας μέρα. Μπορώ να πω, πως θα μπορούσαμε να μην την έχουμε δει. Καταφθάνουν εκατοντάδες email στο inbox μου κάθε μέρα. Αυτήν την είδαμε. Την είδε μάλιστα ο διευθυντής μου, με κάλεσε στο γραφείο του και μου είπε: “Δόμνα είναι κάτι σημαντικό. Πιστεύω ότι πρέπει να το ακούσεις και να το διαβάσεις”» ανέφερε αρχικά

Σε ότι αφορά το περιεχόμενο της καταγγελίας για το ορφανοτροφείο, η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε πως: «Ήταν μια καταγγελία η οποία μιλούσε από τρεις επωνύμους που σχετιζόντουσαν με τη δομή αυτή για πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Για κακοποίηση παιδιών εντός δομής, για σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ παιδιών… όπου αυτό που κάναμε ήταν το καθήκον μας».

«Υποψιαζόμαστε ότι οι δομές έκρυβαν παιδιά για παράνομες υιοθεσίες»

Σε μια πραγματικά σοκαριστική καταγγελία προχώρησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία οφείλεται στο γεγονός των μη επαρκών ελέγχων που γινόντουσαν τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως δήλωσε αρχικά η ίδια: «Υπάρχει απόκλιση μεταξύ αυτού που θα θέλαμε να είναι ο έλεγχος, ειδικά μιας κοινωνικής δομής και αυτό που πραγματικά είναι» τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφορικά με τους ελέγχους που γίνονται στις δομές και εξηγώντας το «γιατί» είπε πως: «Γιατί είναι πολύ δύσκολο να περιγράψει κανείς στο καθηκοντολόγιο κάποιου τι είναι κακοποίηση αλλά ακόμα ποιο δύσκολο, τι είναι παραμέληση, τι είναι ουσιαστικός έλεγχος. Και εκεί έχει να κάνει νομίζω με την σχέση του ανθρώπου».

Καταληκτικά ανέφερε πως πλέον το Υπουργείο γνωρίζει πόσα παιδιά υπάρχουν στις δομές ενώ παράλληλα σημείωσε ότι υπάρχουν υποψίες ότι δομές δήλωναν λιγότερα παιδιά ώστε να προχωρούν σε παράνομες υιοθεσίες.

**Φωτογραφία Αρχείου  

Συγκλονίζει η αποκάλυψη της κόρης του Πασχάλη Τερζή: «Τρία χρόνια πριν διαγνώστηκα με όγκο στο νωτιαίο μυελό»

Συγκλονίζει η αποκάλυψη της κόρης του Πασχάλη Τερζή: «Τρία χρόνια πριν διαγνώστηκα με όγκο στο νωτιαίο μυελό»

Μια εκ βαθέων εξομολόγηση έκανε η Γιάννα Τερζή το βράδυ της Παρασκευής μέσα από το…

Υπόθεση Κοκλώνη: Τι συμβαίνει με την έρευνα της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος;

Υπόθεση Κοκλώνη: Τι συμβαίνει με την έρευνα της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος;

Aν και έχουν περάσει τόσοι μήνες οι έρευνες συνεχίζονται δίχως αποτέλεσμα, κάτι που εγείρει ερωτήματα για…

Εορταστικό ωράριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Εορταστικό ωράριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει το φετινό εορταστικό ωράριο λειτουργίας, οι 3 Κυριακές που…